22 yıldır engelli oğluna bakan anneden acı bir itiraf!

22 yıldır engelli oğluna bakan anneden acı bir itiraf!
15:00 - Aralık 3 2020 Perşembe

Yıllardır geçirdiği epilepsi hastalığı nedeniyle karnından yürüyemeyen, konuşamayan ve beslenemeyen engelli oğlu Mehmet’e bakan anne Zehra Teken, engelli olmanın zorluklarını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. bireysel anne. Teken, engelli bir çocuğa bakmanın zor olduğunu ancak Allah’ın verdiği sabırla bu zorluklara göğüs gerdiklerini ifade etti. Kendi sağlık sorunlarına rağmen çocuğunu bir an bile yalnız bırakmadığını kaydeden Teken, “Eşten, arkadaştan, akrabadan ve toplumdan hep sıkıntı yaşıyoruz. En çok beslenmekte zorlanıyoruz. Her şeyi püre haline getirip bir şırınga ile besliyoruz. “Eskiden oğlumu kucağıma alırdım, onu dışarı çıkarırdım ve gezdirirdim, ama geçen sene üç mide ameliyatı oldum ve sağlığı kötüleştiği için şimdi yeterince bakamıyorum, çocuğum evde kalıyorum “dedi.

“22 yıldır oğlumdan memnunum ve memnunum”

Cemiyetin bunlara bakışının doğru olmadığını ve bunun onları çok rahatsız ettiğini belirten Teken anne açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bizi en çok üzen şey, toplumda engelli çocuk sahibi olduğumuz için hor görülmemizdir. Bu durum bizi yoruyor, incitiyor ve üzüyor. 22 yıldır çocuğuma bakıyorum ve o sırada yanımda kimse olmamasına rağmen bizi küçümseyen sözler söylemek bizim için zor. Engelli çocuklarımıza bakmaktan değil, toplum perspektifinden ve baskısından yorulmuyoruz. Rabbim bize verdi, bu aslında bizim için bir armağandır. Ben her zaman memnunum. 22 yıldır oğlumdan memnun ve mutluyum. Çocuğum o kadar acı çekiyor ki bazen bize hissettirmeye çalışıyor ama bu bizi o kadar üzüyor ki toplumda bize tuhaf bakıyorlar. “

Ceylan gökten

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi