2020-YKS Ek yerleştirme sonuçları açıklandı

2020-YKS Ek yerleştirme sonuçları açıklandı
11:00 - Ekim 2 2020 Cuma

ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün, on binlerce adayın üniversiteye girmesi için ikinci bir şans olan 2020-YKS ek seçim süreci sonuçlandı. ÖSYM Başkanı Aygün, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, YKS sonuçlarına göre puan alan ancak birinci sıraya yerleşemeyen adayların ikinci seçim sürecinin sonuçlandığını duyurdu. Aygün, “Tercihlerini 17-23 Eylül tarihleri arasında aldığımız 2020-YKS Ek Yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylarımız sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan öğrenebilir ve ÖSYM AİS mobil uygulamamız. Kendilerine adaylarımıza ve ailelerine başarılar diliyorum. “

İşte ÖSYM’nin sitesinde yapılan açıklama:

2020 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan 2020-2021 akademik yılı için alınan tercihler doğrultusunda yükseköğretim programları için ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar 02 Ekim 2020 saat 10.30’dan itibaren ÖSYM’nin internet adresi https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden TC Kimlik numaraları ve şifreleri ile ek yerleştirme sonuçlarını öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi alınmayacaktır. basıldı ve adayların adreslerine gönderildi.

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları 05 – 09 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar 05 – 07 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılabilmektedir. Kayıt için adayların bulundukları üniversiteye başvurmaları gerekmektedir. Yüksek öğretim programına belirtilen süre içinde bağlanır. Elektronik kayıt yaptıran adaylar, üniversiteleri tarafından ilan edilen belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Ek yerleştirmenin sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek’te verilmektedir.

Halkın ve adayların bilgilerine göre sunulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi