2020 Aile Yardımı Ne Kadar?

2020 Aile Yardımı Ne Kadar?
15:39 - Nisan 16 2020 Perşembe

Aile yardımı ödenekleri, temmuz ayı zammıyla birlikte memurların çalışmayan eşleri için 332 TL, 2 çocuğu için de 478 TL olarak hesaplanmıştır. Eş ve çocuklar için hazırlanan aile yardımı ödenekleri, memurların maaşlarına doğrudan yansıtılmaktadır. Aylık düzenli şekilde verilen aile yardımı tutarı, çocukların eğitim hayatında ilerlemesi ya da sayılarının artması gibi etkenlere bağlı olarak artmaktadır. Eşler sigortalı olarak bir işte çalışmadıkları sürece, eş yardımı ödemeleri devam edecektir. 2020 aile yardımı ödemeleri hakkında merak edilenler, yazı içerisinde tüm detaylarıyla ele alınmıştır. 

Aile Yardımının Özellikleri Nelerdir?

Aile yardımı desteği, kamuda kadrolu olarak görev yapan memurlar için hazırlanmıştır. Hazine Bakanlığı tarafından hazırlanan genelge sonrasında, 2020 yılında yüksek tutardan aile yardımı ödemeleri yapılacaktır. Ödeneklerin kaynağı Hazine Bakanlığıdır ve limitler bakanlık tarafından yönetilir. Sadece evli olan devlet memurlarının faydalanabileceği aile yardımı ödenekleri, aile durumuna göre pay edilmektedir. Evlenen kamu personeli, evlilikten itibaren eşi için aile yardımından faydalanırken, çocuk sahibi olanlar doğum gerçekleştiği ay ödemelerden faydalanabilirler. 

Aile Yardımı Tutarı Ne Kadardır?

Aile yardımının limiti, eşin çalışmasına ve çocuk olup olmamasına göre belirlenir. Aile yardımı ödeneklerinin limitleri, eşi çalışmayan ve 2 çocuğu bulunan memurlar için 478,06 TL’ye kadar çıkarılmıştır. Çalışmayan eş için 332 TL ek ödeme yapılırken, 2 çocuk için 478,88 TL aile yardımı desteği verilmektedir. Aile yardımı için gerekli tüm şartlara uyum sağlayan memurlar, yeni düzenleme sonrasında 1500 TL’ye kadarki aile yardımı tutarından faydalanabilecektir. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yapılan zamla birlikte, aile yardımına %4,31 değerinde katsayı ve %0,31 değerinde enflasyon değeri eklenmiştir. 

Kimler Aile Yardımından Faydalanabilir?

Aile yardımı alacak kişiler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundan faydalanmaktadır. Kanun kapsamındaki desteklerden faydalanacak bireyler, kadrolu devlet memuru olmak durumundadır. Devlet memuru olmayan kişiler, kanun kapsamındaki aile yardımı ödeneklerinden faydalanamazlar. Devlet memurlarının eşleri çalışmamalıdır. Eş ödeneği alınması için eşlerin sigorta kaydının bulunmaması zorunlu tutulmuştur. Eşi çalışmayan ve çocuğu bulunan kişiler, aile yardımı için çocuk ödemesi de almaktadır. Geçici de olsa, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kapsamında sosyal yardın alan bireyler, aile yardımı desteklerinden faydalanamazlar. 

Hangi Durumlarda Aile Yardımı Ödenekleri Kesilir?

Aile yardımı ödeneklerinin kesilmesi için eşlerin bir menfaat karşılığında sigortalı olarak çalışması gerekir. Eşler SGK kapsamında sigortalı hale geldiğinde ve düzenli bir gelir elde ettiğinde, alınan aile yardımı ödenekleri durdurulmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen sosyal yardımların kullanımıyla da aile yardımı ödenekleri feshedilir. 

Aile Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile yardımı başvurusu yapmak için e-devlet sisteminden form doldurmak yeterlidir. Herhangi bir başvuru formu, belge ya da ıslak imzaya gerek duyulmadan, https://www.turkiye.gov.tr/maliye-bakanligi-kamu-personeli-aile-bilgileri-bildirim-sistemi bağlantısından gerekli işlemler tamamlanacaktır. Aile yardımı başvurusu için “Giriş Yap” seçeneğine tıklanarak, E-devlet şifresi ve T.C. kimlik numarasıyla giriş yapılmalıdır. Sistem girişinin ardından, ana sayfadan başvuru formuna erişilebilir ve çocuk sayısı gibi bilgiler doldurularak, aile yardımı başvurusu tamamlanabilir. Başvuru sonuçları da aynı bağlantı üzerinden takip edilmelidir. 

Aile Yardımı Başvuru Sorgulamasının Detayları Nelerdir?

Aile yardımı sorgulaması yapmak için e-devlet sistemi kullanılmaktadır. Aile yardımı başvuru işlemleri, Turkiye.gov.tr adresi üzerinden takip edilmekte ve sorgulanmaktadır. E-devlet ana sayfasında yer alan “Giriş Yap” seçeneğine tıklanarak, T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresinin doğrulanacağı giriş ekranı açılmalıdır. Sistem girişinin ardından, e-hizmetler bölümünden “Hazine Bakanlığı” seçeneğine tıklanmalı ve “Aile Yardımı” seçeneği tercih edilmelidir. Aile yardımı başvuru sorgulaması, açılan sayfa üzerinden gerçekleştirilebilir. 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi