2020-2021 akademik yılı burs ve kredi başvuruları başladı

2020-2021 akademik yılı burs ve kredi başvuruları başladı
11:00 - Ekim 28 2020 Çarşamba

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek ilk kez bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen yükseköğretime devam eden orta sınıf öğrencileri için burs / kredi başvuruları başlamıştır. programı ve yurt dışında okuyan Türk vatandaşları. Burs / kredi hakkından yararlanmak isteyen öğrencilerin 28 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden başvuru yapması gerekmektedir.

Son gün 3 Kasım

3 Kasım Salı günü 23.59’a kadar sürecek başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. Tüm öğrenciler e-Devlet’teki başvuru indeks sayfasını okumalı ve onaylamalıdır. Uygulamada değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, bilgilerini son güne kadar güncelleyebilecekler. Başvuru sırasında beyan edilen öğrencilerin ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, kamu kurumları aracılığıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından teyit edilecektir. Değerlendirme sonucunda mevzuata uyan öğrencilere burs veya eğitim kredisi tahsis edilecektir.

Eğitim bilgileri doğru olmalı

Burs / kredi başvuruları, e-Devlette Yükseköğretim Bilgi Sistemine (YÖKSİS) kayıtlı eğitim bilgilerine göre alınacağından, YÖKSİS’teki öğrencilerin eğitim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekmektedir. Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları için öncelikle e-Devlet’e girerek okul / bölüm, hazırlık ve kayıt dondurma bilgilerini kontrol etmeleri ve bilgilerinde hata olan öğrencilerin öğrenci işlerine başvurmaları gerekmektedir. üniversiteye ve YÖKSİS üzerinden durumlarını güncelleyin. Yanlış veya eksik eğitim bilgileri ile burs / kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları beyan ettikleri bilgiler üzerinden değerlendirilecektir.

Açıklama beyanları elektronik olarak kontrol edilecektir

Başvurularında özel durum beyan eden öğrencilerin belge ibraz etmeleri gerekmez. Uygulama ekranında özel durum (şehidin / gazinin çocukları, şehit bekar, bekar kardeşi / gazisi bekar, annesi ve babası ölenler, tam teşekküllü sağlık kurulu raporu Devlet hastanesi ve yüzde 40 ve üzeri engelli olanlar, lise ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı aşevlerinde eşdeğer eğitimini tamamlayan öğrenciler, Darüşşafaka Lisesi mezunları ve milli sporcuların bilgileri, vb.) Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının web servisleri aracılığıyla elektronik ortamda kontrol edilecektir.

Başvuru prosedürleri ile ilgili bilgiler Gençlik ve Spor Bakanlığı Kurumsal İletişim Merkezi (444 0 472) ve resmi Twitter destek hesabı KYGM_DESTEK üzerinden 7/24 alınabilir.

Yunus Emre Kartal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi