2019-2020 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Başakşehir

2019-2020 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Başakşehir
00:00 - Temmuz 20 2020 Pazartesi

Başakşehir 1-0 Kayserispor

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

14. Crivelli’nin pasında, ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Elia düzeltildi ve yuvarlak uzun direğin altından auta gitti.

15. ceza sahası dışında 15 dakika geride kalan Kravets, Epureanu üzerindeki baskı sonucu topu kazandı. Kravets ceza sahasına sağ çaprazdan girdi ve yuvarlak yuvarlak direğin altından auta gitti.

19. Ba’nın ceza sahası içerisindeki pasının sol tarafında, Clichy topla buluştu. Sol taraftan son sıraya inen Clichy, Kayserispor defansına doğru ilerledi ve Mahmut’un penaltı noktasının yanındaki yere vurmasıyla fileye vurdu. 1-0

31. Hasan Hasan’ın serbest vuruşu, yuvarlak kaleci Mer.

33. dakikada ceza sahası içinde, Sapunaru topa elle müdahale ederken, hakem Ali Şansalan VAR penaltı pozisyonunu inceledi.

36. dakikada, kaleci Lung Visca tarafından kullanılan penaltı vuruşunda gol yapmadı.

Maçtan dakikalar (ikinci yarı)

55. dakikada Visca sol taraftan falsolu bir vuruşla topu kornere çeldi. Demba Ba’nın ceza alanı içindeki ceza alanının sol hatasında beklenmeyen vuruşu, yuvarlak daire direğinin altından auta gitti.

75. Visca atağında, soldan ceza sahası içinde topla buluşan Demba Ba, sert bir şutla top top auta gitti.

80. dakikada İrfan Can’ın penaltı fiyonkundan yaptığı sert top, yuvarlak kaleci Lung köşesi tarafından yuvarlandı.

90 ‘+ 2. dakikada Robinho ceza sahası içinde topa vurunca sağ kanattan kalecisi Lung Demba Ba’dan döndü.

Stat: Fatih Terim

Hakemler: Ali Şansalan, Kerem Ersoy, Serkan Ok

Medipol Başakşehir: Mert, Caiçara, Skrtel, Epureanu, Clichy, Mahmut (Robinho min. 89?), İrfan Can (Gökhan İnler min. 88?), Visca (Berkay min. 84?), Elia (Aleksic min. 56), Crivelli (Mehmet Topal min 84?), Demba Ba

Yedekler: Volkan, Guldbrandsen, Aziz Eraltay, Ponck, Uğur

Teknik Direktör: Okan Buruk

Kayserispor: Akciğer, Lopes, Rienstra, Sapunaru, Yasir Subaşı (Situm min. 82?), Djedje, Campanharo, Hasan Hüseyin, Henrique, Aksel (Enver Cenk min. 59), Kravets

Rezervler: Doğan, İsmail Çipe, Emre Demir, Ömer Uzun, Mert Kula, Oğuzhan Çapar, Uzodimma, Furkan Polat

Antrenör: Robert Prosinecki

Gol: Mahmut (dak. 19) (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Epureanu, Elia (Medipol Başakşehir)

Mahmut Tekdemir’den Başakşehir’de şampiyonluk hedefi

Medipol Başakşehir kaptanı Mahmut Tekdemir, bu sezon üçüncü golünü Kayserispor maçında attığı golle kaydetti. Bu gol şampiyonayı Başakşehir’e getirdi.

Süper Lig’in 33. haftasında Kayserispor ile evinde buluşan Kaptan Mahmut Tekdemir, takımın 1-0 golünü yakaladı. Mahmut, yarışmanın 19. dakikasında ağları ağlara gönderdi. Deneyimli futbolcu bu sezon üçüncü golünü kaydetti. 32 yaşındaki oyuncu ligdeki tüm golleri attı.

Mahmoud Tekdemir, 23 Süper Lig 5 UEFA Avrupa Ligi, UEFA Şampiyonlar Ligi ilk elemelerinde, birincisi Türkiye Kupası da dahil olmak üzere toplam 30 resmi maçta yer aldı.

Kayserispor’a karşı 11 yaşında başlayan Mahmut yerine 89. dakikada Robinho girdi.

Okan Buruk adını tarihe koydu

Medipol Başakşehir Teknik Direktör Okan Buruk, Süper Lig’de hem futbolcu hem de koç olarak beşinci şampiyon oldu.

Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşan Medipol, Başakşehir’deki lig tarihinde Koç Okan Buruk adını yazdı. Buruk, Süper Lig’de hem futbolcu hem de koç olarak şampiyonluğa beşinci oldu. 46 yaşındaki öğretmen futbol sezonunda Galatasaray ile şampiyonluğa ulaştı.

Genç koçun yanı sıra Şenol Güneş, Hamza Hamzaoğlu, Aykut Kocaman ve Ertuğrul Sağlam da bu başarıyı elde etti.

Şenol Güneş futbol kariyerinde Trabzonspor ve teknik eleman olarak Beşiktaş ile yaşadı. Aykut Kocaman ve Hamza Hamzaoğlu aynı takımlarda şampiyon olarak öne çıkıyor. Kocaman Fenerbahçe ile şampiyon, Hamzaoğlu Galatasaray ile şampiyon oldu. Ertuğrul Sağlam ayrıca futbolda Beşiktaş’ta, koç olarak Bursaspor’da şampiyon oldu.

Okan Buruk ilk lig şampiyonluğunu yaşadı

Teknik adam Medipol Başakşehir teknik direktörü Okan Buruk, kariyerinde ilk lig şampiyonluğunu yaşadı ve Akhisarspor ile Türkiye Kupası’nı kazandı.

2019-2020 sezonunda Teknik Direktör Abdullah Avcı yerine Medipol Başakşehir’de göreve gelen Okan Buruk, ilk sezonunda Süper Lig şampiyonluğunu kazandı. Teknik kariyerine Elazığspor’da başlayan Buruk, bugüne kadar 7 farklı takım yönetti. Başarılı antrenörün ardından Elazığ’dan sonra Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe, Akhisarspor, Çaykur Rizespor ve nihayet Başakşehir’de çalıştı.

Genç koç, 2017-2018 sezonunda Akhisarspor’un başında koç olarak ilk kupasını kazandı. Okan Buruk takımı, Türkiye Kupası Fenerbahçe finalini 3-2 yenerek kupayı aldı.

Bu sezon ligde şampiyonluğu kazanan Okan Buruk, koçluk kariyerinde ikinci kupasını kazandı.

Başakşehir UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk kez yarışacak

Süper Lig şampiyonunu tamamlayan Medipol Başakşehir, önümüzdeki sezon kulüp tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında yarışacak.

Süper Lig’in 32. haftasında Kayserispor maçını kazanan Medipol Başakşehir, şampiyonasını ilan etti ve UEFA Şampiyonlar Ligi biletini cebine koydu. Turuncu-lacivert gelecek sezon bu şeritte gruplardan lig şampiyonu olarak yer alacak. Daha önce Şampiyonlar Ligi elemelerinde yarışan İstanbul takımı ilk kez gruplarda olacak.

Başakşehir, bu sezon Avrupa Ligi’nde son 16 rauntta yükseldi. Turuncu donanma takımı evinde 1-0 mağlup ettiği Kopenhag’ı tekrar oynarsa, çeyrek finalde olacak ve Avrupa’daki başarılarına yeni bir tane ekleyecek.

Bora Akyol – Mehmet Şirin Topaloğlu-Oğuzhan Ort

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi