2018-2019 Zorlu Sezonun Şampiyonu Galatasaray

2018-2019 Zorlu Sezonun Şampiyonu Galatasaray
23:05 - Mayıs 19 2019 Pazar

Bu sene Lefter Küçükandonyadis adını alan 2018-2019 Spor Toto Süper Lig Şampiyonluğunu Galatasaray Kazandı. Galatasaray’ı sezon boyunca yakından takip eden Medipol Başakşehir’i yenen Galatasaray; şampiyonluğu kazanmayı başardı.

Galatasaray’ın şampiyonluk yolunda en yakın rakibi konumunda bulunan Başakşehir; Süper Lig’in bitimine 1 hafta kala rakibi Galatasaray’a yenilerek şampiyonluk hayallerine veda etti. Maç beklenildiği gibi oldukça gergin geçti. Kıran kırana geçen Galatasaray- Başakşehir mücadelesinin ilk yarısında Başakşehir 1-0 önde devre arasına girdi. Ancak 2. Yarı Galatasaray için tam bir geri dönüş mucizesi oldu. Galatasaray 2. Yarıda atmış olduğu 2 güzel gol sonrasında maçı 2-1 üstün tamamlamayı başardı.

2018-2019 Sezonu Şampiyonu Galatasaray

Başakşehir’i 2-1’lik skorla yenmeyi başaran Galatasaray; Süper Ligin 2018-2019 sezonunun şampiyonu olmayı garantiledi. Sezonun bitimine 1 hafta Galatasaray’ın ligi şampiyon olarak bitireceğini garantilemesi; taraftarlarını mutluluğa boğdu. Galatasaray geçen sezon ve bu sezon olmak üzere ikinci kez üst üste şampiyon olmayı da başararak; taraftarlarını mutlu etti.

Teknik Direktör Fatih Terim öncülüğünde Lig Şampiyonu olmayı başaran Galatasaray; Fatih Terim’le birlikte 8. Kez şampiyon olmanın gururunu yaşıyor. Galatasaray taraftarlarının yoğun katılım gösterdikleri Başakşehir maçı sonrasında elde edilen şampiyonluk; coşkulu bir şekilde kutlandı. Maç bitiminde hem taraftar hem futbolcular hem de teknik ekip; sevinç içerisinde şampiyonluk temposu tuttu.