20 bine yakın Amazon çalışanı corona virüsüne yakalandı

20 bine yakın Amazon çalışanı corona virüsüne yakalandı
16:00 - Ekim 2 2020 Cuma

Uluslararası bir e-ticaret şirketi olan Amazon, binlerce çalışanının corona virüse (Covid-19) yakalandığını duyurdu. 1 milyon 370 bin çalışanı bulunan Amazon, Mart ayından bu yana 19 bin 816 çalışanının corona virüse (Covid-19) yakalandığını duyurdu. ABD satış sitesi, Covid-19 ile yakalanan çalışan sayısının mevsimlik çalışanlar ve işyeri dışında hastalığı olanlar arasında yer aldığını belirtti.

Çalışanları tarafından sosyal medyada pek çok eleştiriye maruz kalan Amazon, çalışanlarının sağlığını tehlikeye atmakla suçlandı. Amazon, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Covid-19’u yakalama oranının genel nüfusla aynı olması halinde şirketin 33 bin 952 çalışanının virüse yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Şirket, sözlerine ek olarak, çalışanlarına 100 milyondan fazla maske dağıttığını ve dünyadaki tüm tesislerinde 150’den fazla değişiklik sağladığını belirtti.

Covid-19 salgını sürecinde çalışmayı bırakmayan Amazon, internet üzerinden evlerinde kalanların ihtiyaçlarına cevap vererek satışlarını Haziran ayında yüzde 40 artırarak 88 milyar 9 milyon dolar kazandı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi