1972’den Günümüze: Ağaçlı Yol Sivaslıların İlgisini Çekiyor

1972’den Günümüze: Ağaçlı Yol Sivaslıların İlgisini Çekiyor
23:14 - Kasım 19 2021 Cuma

Sivas’ta ormansızlaşmanın önüne geçmek için il genelinde çalışmalar yürütülürken, bu kez farklı ve dikkat çeken bir bozkır projesi hayata geçirildi. İl genelinde ağaçlandırma çalışmalarına başta STK ve çeşitli kurum ve kuruluşlar öncülük ederken, belediyeler tarafından da ormansızlaşma ve çeşitli doğal afetlerin önüne geçmek için çalışmalar uzun yıllardır durmadan devam ediyor.

Sivas’ın Yıldızeli ilçesi Subaşı istasyonuna dikilen ağaçlar ise bu kez Sivaslılara şaşkınlık yarattı. ‘Kuru ve soğuk toprak’ olarak bilinen ve bozkır olarak adlandırılan TCDD istasyonu yakınına dikilen ağaçlar bakım ve özenli çalışmalar sonucunda meyvesini verdi ve ‘Çöl ortasında mini orman’ dedirten görüntüler ortaya çıktı.

1972 Yılında TCDD Yetkilileri Tarafından Dikildi

1927 yılının Aralık ayında dönemin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yetkilileri tarafından başlatılan ağaç dikim çalışmaları uzun yıllar sonra bölgeyi dikkat çeken bir yer haline dönüştürürken, TCDD yetkilileri tarafından dikilen ağaçlar bugün görsel güzelliğiyle büyülüyor.

Dikilen yüzlerce ağacın kar yağışına karşı siperlik olması amacıyla dikildiğini belirten o dönem TCDD çalışanı Osman Şahin isimli vatandaş, “Çamlar çok sık dikildi ve kar siperi olarak planlanmıştı” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi