19 yıl önce öldürülen Hande Çinkitaş’ın katilleri babası ve üvey annesi tarafından serbest bırakıldı

19 yıl önce öldürülen Hande Çinkitaş’ın katilleri babası ve üvey annesi tarafından serbest bırakıldı
15:12 - Kasım 5 2020 Perşembe

Kadıköy, İçerenköy’de 4 Ocak 2001’de meydana gelen olayda, 6. sınıf öğrencisi Hande Çinkitaş (12), evinde vahşice öldürüldü. Polisin olay yerinde yürüttüğü soruşturma sonucunda, Çinkitaş’ın kafasına çekiçle vurulduğu ve boğazıyla sağ bileğini keserek hayatını kaybettiği belirlendi. Ayrıca Çinkitaş’ın vücudunun 13 farklı yerinden bıçaklandığı tespit edildi. Polisin cinayet zanlısı veya zanlılarını yakalama çabaları ve olay yerindeki deliller üzerinde yapılan soruşturmalar sonuçsuz kaldı ve şüphelilere dair herhangi bir iz bulunamadı.

Özel toplu yeni kanıtlara ulaşıldı

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Ekibi, 19 yıl önce meydana gelen olayla ilgili aralıksız olarak çalışan yeni delillere ulaştı. Yurt dışından getirilen özel bir kitle olay yerinde bulunan eşyalar yeniden incelendi. Hande Çinkitaş’ın boğazının ve bileğinin kesildiği bıçakta yapılan incelemede babası Nezih Çinkitaş’ın DNA örneği bulundu. Bunun üzerine baba Nezih Çinkitaş ve üvey anne Şehnaz Çinkitaş gözaltına alınarak Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Baba ve üvey anne birbirlerini suçladı

Poliste ifadeleri alınan zanlıların cinayeti kabul etmedikleri ve her ikisinin de birbirini suçladığı öğrenildi. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen baba Nezih Çinkitaş, “Neden öldürdün?” “Hayır, kesinlikle öldürmedim. “DNA örneği alabilirim” dediği görüldü. Üvey anne, kendisine yöneltilen soruları cevapsız bıraktı.

Yunus Emre Şeker

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi