19 yıl önce öldürülen Hande Çinkitaş’ın babası ve üvey annesi tutuklandı

19 yıl önce öldürülen Hande Çinkitaş’ın babası ve üvey annesi tutuklandı
01:00 - Kasım 6 2020 Cuma

Babası Nezih Çinkitaş (58) ve üvey annesi Şehnaz Çinkitaş (51), 12 yaşındaki Hande Çinkitaş’ın vahşice öldürülmesi nedeniyle 19 yıl önce Kadıköy’de gözaltına alındı. Polis teşkilatındaki eylemlerinin ardından 2 şüpheli Kartal’da Anadolu Adalet Divanı’na sevk edildi.

Şüpheliler, savcının “canavarca bir duygu veya zulümle cinayet” ve “bir akrabasını kasten öldürme” suçlarından soruşturmasının ardından mahkemeye sevk edildi.

Üvey anne iftira edildiğini iddia etti

Savunmasında öldürülen Hande Çinkitaş’ın üvey annesi Şehnaz Çinkitaş, “Eşimin üvey kızım Hande’yi öldürdüğüne artık eminim. Nezih’in bana yönelik beyan ve suçlamaları uydurmadır. Ölen kişiye atıfta bulunarak ‘bak, hayatta kaldık’ diyen hiçbir şey söylemedim. Onunla boşanma aşamasındayız. Nezih’in bana iftira atmasını gerektiren bir sebep var. Açtığım mülk davasını geri çekmemi istiyor. Bana mal vermeyeceğini söylüyor. Olay günü kız kardeşimin evindeydim. Sabah evden ayrıldım. Ölen kişi yatağında uyuyordu. “Üvey kızımın öldürülmesiyle hiçbir ilgim yok” diyerek suçlamayı kabul etmediğini ve serbest bırakılmasını talep etti.

“Hayatım mahvoldu, 20 yıldır şüpheli yaşıyorum”

Baba Nezih Çinkitaş, “Olay günü eve geldiğimde kızımın cansız bedenini buldum. Lambayı yaktığımda boynunda kesikler olduğunu gördüm. Olayda kullanıldığını düşündüğüm bıçağın sapını alıp pencerenin önündeki ışığa tutup neler olduğunu anlamaya çalıştım. Bu nedenle parmak izimin bıçağın kesici kısmında görünmesi oldukça normaldir. Şehnaz ile 6 buçuk yıldır boşanıyoruz. Kendisi boşanmak istemiyor. Karımın bana yönelik suçlamalarını kabul etmiyorum. Kocamla aramızda geçen konuşmalarda, “Dünyada öldüremeyeceğim kimse yok, biraz korktum, hiç korkum kalmadı” dedi. Bana birlikte alkol içtiğimizde bir karkas olduğunu ama kimsenin bilmediğini söyledi. Kızım, kocam Şehnaz ile arası pek iyi değildi. Hatta onu bir kez dövdüğünü bile gördüm. Bu olayla hiçbir ilgim yok. Bu durumda kızımdan sonra en çok yaralanan benim. Hayatım mahvoldu. 20 yıldır şüphe altında yaşıyorum. “Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Üvey anne ve baba 19 yıl sonra tutuklandı

İfade işlemlerinin ardından şüpheliler Şehnaz ve Nezih Çinkitaş, “canavarca bir duygu veya işkence ile cinayet” ve “soyundan gelen bir akrabayı kasten öldürmek” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkemenin tutuklama kararında, şüphelilerin suçu işlediğine dair somut deliller olduğu, merhumun otopsi raporunun, ifadelerinde zanlıların suçlayıcı ifadelerde bulundukları, HTŞ kayıtlarının sanıkların savunmasını doğrulamadığı belirtildi. Olayda kullanılan bıçağın kesici kısmından alınan numuneden elde edilen DNA profili şüpheli Nezih Çinkitaş’a aitti. Şüphenin nedeni olarak kaçmak ve delilleri karalamak.

Olayın tarihi

4 Ocak 2001’de Kadıköy İçerenköy’de meydana gelen olayda 6. sınıf öğrencisi Hande Çinkitaş (12) evinde vahşice öldürüldü. Olay yerinde polisin yaptığı incelemeler sonucunda Çinkitaş’ın kafasına çekiçle vurulduğu ve boğazıyla sağ bileğini keserek hayatını kaybettiği belirlendi. Ayrıca Çinkitaş’ın vücudunun 13 farklı yerinden bıçaklandığı tespit edildi. Polisin cinayet zanlısı veya zanlılarını yakalama çabaları ve olay yerindeki deliller üzerinde yapılan soruşturmalar sonuçsuz kaldı ve şüphelilere dair herhangi bir iz bulunamadı.

19 yıl önce yaşanan olayla ilgili çalışmalarına devam eden Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Karargahı ekipleri, yurt dışından getirilen özel bir kitle olay yerinde bulunan eşyaları yeniden inceledi. Hande Çinkitaş’ın boğazının ve bileğinin kesildiği bıçakta yapılan incelemede babası Nezih Çinkitaş’ın DNA örneği bulundu. Bunun üzerine babası Nezih Çinkitaş ve üvey annesi Şehnaz Çinkitaş gözaltına alındı.

Gamze Erdemir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi