19 Mayıs Kutlamaları Valilik Öncülüğünde Yapıldı

19 Mayıs Kutlamaları Valilik Öncülüğünde Yapıldı
21:34 - Mayıs 19 2019 Pazar

Bu kapsamda 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Sivas’ta oldukça coşkulu etkinliklerle kutlandı.

Bilindiği üzere 2019 Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılı. Bundan dolayı bu seneki kutlamalar çok daha coşkulu bir yapıta sahip. Bu durum elbette ki Sivas şehri için de geçerli bir durum. Sivas’ta yapılan en son kutlama etkinlikleri 100. Yıl coşkusunu gözler önüne serdi.

Sivas’taki 19 Mayıs Kutlamaları Valilik Öncülüğünde Yapıldı

19 Mayıs kutlamalarına Sivas Valisi Sayın Salih Ayhan öncülük etti. Bu kapsamda Sivas’ta bulunan pek çok spor kulübü de etkinliklerde görev aldı. Bunun yanı sıra kutlamalara öğrencilerle birlikte vatandaşlar da yoğun bir katılım gösterdi. Sivas’ta yapılan ilk etkinlik ise; Kongre Müzesi önüne kadar öğrenciler, spor kulüpleri, vatandaşlar ve Vali Salih Ayhan’ın da katıldığı yürüyüş etkiliği oldu.

Yürüyüş sonrasında Sivas Valisi Salih Ayhan, Kongre Müzesi önünde bir konuşma yaptı. Konuşmasında 19 Mayıs’ın önemine değinen Vali Ayhan; kurtuluş mücadelesinden söz ederek; bu mücadelenin 100. Yılını kutladıklarını belirtti.

100.yıl kutlamaları çerçevesinde yapılan konuşmaların sonrasında birtakım gösteri etkinlikleri de yapıldı. Özellikle Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü jimnastik takımının yapmış olduğu gösteri izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Sonrasında Sivas halayı çekilerek etkinlere coşkulu bir şekilde kutlamalar sona erdi.