17 yıldır ölümcül hastalıkla mücadele ediyor, sadece Haluk Levent’in şarkılarına tepki gösteriyor

17 yıldır ölümcül hastalıkla mücadele ediyor, sadece Haluk Levent’in şarkılarına tepki gösteriyor
13:12 - Ekim 4 2020 Pazar

Antalya’da yaşayan 29 yaşındaki Burak Yılmaz, ortaokulun son sınıftayken birdenbire gözlerinde sorunlar yaşadı ve dengesini kaybederek düşmeye başladı. İlk başta okul döneminde basketbol oynayan 2 metre boyundaki genç adamın durumunu anlayamayan aile, olaylar süreklilik kazanınca çocuklarını doktora götürdü. Yapılan incelemeler sonucunda Yılmaz’a SSPE (Subakut Sklerozan Panensefalit) teşhisi kondu. Zaman geçtikçe durumu kötüleşen Yılmaz, geçirdiği grip enfeksiyonu sonrası konuşma, yeme ve hareket fonksiyonlarını kaybetti ve yatağa mahkum edildi. Yılmaz ailesi, çocuklarının yakaladığı hastalığa çare olmadığını öğrenince adeta yok oldular.

“Mikrop izin verdiği kadar tepki veriyor”

Yaklaşık 17 yıldır ölümle sonuçlanan bir hastalıkla yaşam mücadelesi veren talihsiz gencin annesi Serpil Yılmaz, oğlunun önce destekle yürüyebildiğini ancak ardından yatağa mahkum edildiğini söyledi. Oğlunun ihtiyacı olduğu zaman bebek gibi ancak ‘anne’ diyebileceğini ifade eden Yılmaz, “Çocuğum bana mikrop el verdiği kadar tepki verebilir. Bu şekilde sorun yaşadığını anlayabilirim. Önceleri bir kesit görüyordu, şimdi etrafındakileri biraz daha takip etmeye başladı.

“Sadece Haluk Levent şarkılarına tepki veriyor”

Oğlunun Haluk Levent aşığı olduğunu ifade eden Yılmaz, sadece şarkılarına aşırı tepki verdiğini belirterek, “Haluk Levent’i çok seviyor, sevgilisi diyebilirim. Bütün şarkılarını ezbere biliyordu. Bazen birlikte şarkı söylemeye bile çalışıyor. Sesi de çok güzeldi. Depresyondayken onu açtım ve hemen gülmeye, kıpırdamaya ve tepki vermeye başladı. Sadece Haluk Levent şarkıları veriyor. Ben hep ona bu şarkıları çalıyorum. İşte böyle gülümsüyor. O çok mutlu “.

“Hastaların ailelerine yardım edilmelidir”

Serpil Yılmaz, eşinin memur olması nedeniyle bakıcı maaşı alamadıklarını, oğlunun kişisel bakımı için verilen malzemelerin yeterli olmadığını ve maddi sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Kesinlikle kimseden şahsen yardım istemediğini vurgulayan Yılmaz, yetkililerin bu hastalığa yakalananların ailelerine bez yardımı ve diğer malzemeler konusunda destek olması gerektiğini söyledi. Yılmaz, bilim adamlarına hastalığa çare bulmaları için seslendi.

Suat Metin – Burak Yalman

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi