150 Watt Hızlı Şarj Teknolojisi Göründü

150 Watt Hızlı Şarj Teknolojisi Göründü
12:20 - Kasım 19 2021 Cuma

150 watt hızlı şarj teknolojisi yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Bu teknoloji ile beraber artık telefonlar hızlı bir şekilde şarj edilebiliyor olacak.

Günümüzde pek çok telefon modeli bulunuyor. Her telefon modeli kendine has özellikleri ve özgün teknolojileri ile ön plana çıkabilir. Bazıları daha hızlı şarj imkanı sunarken bazıları yazılımsal bazı ayrıcalıklar sağlayabiliyor. Hızlı şarj teknolojisi de yeni model akıllı telefonlarda gelişen önemli bir teknoloji olmakta. Bu teknoloji hakkında pek çok haber ortaya çıkmaya başladı.

150 Watt Hızlı Şarj Teknolojisi Çıkabilir

Telefon dünyası hızlı bir gelişme içerisinde yer alıyor. Her geçen dönemde yeni teknolojilerle gelişen mobil sektör, bu aralar hızlı şarj teknolojisinden söz ediyor. 2020 yılında hayatımıza 100 watt hızlı şarj teknolojisi girmişti. Bu teknoloji ile birlikte artık telefonu kısa sürede şarj etmek mümkün hale gelmişti. 2021 yılı ile birlikte OPPO, 125 watt hızlı şarj teknolojisini duyurarak bir telefonun yaklaşık 20 dakika içerisinde şarj olmasını mümkün hale getirmişti.

150 Watt Hızlı Şarj

Geçtiğimiz dönemde gündeme düşen bir habere göre yakın zamanda 150 watt hızlı şarj teknolojisine sahip modellerin piyasaya sürülmeye başlanacağı iddia edilmişti. Buna ek olarak şimdi yeni bir haber daha gündeme düştü. Habere göre Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1 teknolojisi ile beraber 2021 yılının sonuna doğru 150 watt hızlı şarjı mümkün kılacak yeni bir teknoloji geliştiriyor. Bu çipin destekleyeceği bu hız ile birlikte telefonun 10 dakika içerisinde şarj olması mümkün hale gelecek. Bu sistemin Kasım sonunda çıkması beklenenler arasında.

Hızlı şarj teknolojisini mümkün hale getirecek olan bu teknolojiyle birlikte artık kullanıcılar bu sistemi destekleyen bir telefon modeli kullandığında telefonlarını dakikalar içerisinde %100 şarj edebiliyor olacak. Telefonun pil doluluk oranına göre şarj dolumu daha kısa sürede dahi dolabilecek. Bu sayede acelesi olan bir kişi dışarı çıkmadan önce hemen telefonu giyinirken şarj etmiş olacak. Bu çok önemli bir ayrıcalık sağlıyor. Gelecekte akıllı telefonların neredeyse anlık bir şekilde şarj edilmesi de mümkün olabilir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi