15 Temmuz Şehit Cengiz Polat’ın annesi Fatma Sanal: ‘Rabbim onu aramasaydı, uyumazdı’

15 Temmuz Şehit Cengiz Polat’ın annesi Fatma Sanal: ‘Rabbim onu aramasaydı, uyumazdı’
10:12 - Temmuz 14 2020 Salı

Hain darbe girişimi gecesi şehit olan Cengiz Polat’ın annesi Fatma Sanal, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine o gece yaşadıklarını söyledi. Şehidin annesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşları sokağa davet etmesinin ardından oğlu Cengiz Polat’ın abdest alıp sokağa çıkıp Genelkurmay’ın önünde nefesini aldığını ve orada şehit edildiğini söyledi. Şehit annesi Fatma sanal ayrıca hain darbe girişiminden önce rüyalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı gördüğünü ve Erdoğan’ın Türk Bayrağını ellerine vermemekte zorlandığını söyledi.

“Başkan ‘Vatandaşlarımızı meydanlara davet ediyorum’ dediğinde, hemen ayağa kalktı ve içeri girdi ve abdest aldı.”

Darbe girişimi gecesi oğulları Cengiz Polat ile yaşadıklarını açıklayan Fatma Sanal, “O günü hiç unutmadım. Bugün gibi her şey aklımda. Cengiz işten geldi. ‘Sabahın erken saatlerinde çalışacağım, beni dua etmeye götüreceğim’ dedi. Tamam dedim. Yat namazını kestikten sonra erken yattı. Balkonda kızımla oturuyordum. Sesler akşam 9 ve 10 am gibiydi. İnsanlar yürüyüşe çıktı, uçaklar falan dedik; ‘Tanrım, bu nedir?’ Yani ortada hiçbir şey yok. Cengiz bu gürültüye uyandı ve ‘Ne oluyor anne?’ Dedi. Babası televizyon izliyordu. Dedim ki, ‘İstanbul’da köprüleri falan kapattılar.’ Babasının yanına oturdu. Televizyon izlerken, Başkan ‘Vatandaşlarımızı meydanlara davet ediyorum’ dediğinde, hemen kalktı ve içeri girdi ve abdest aldı. Giyindikten sonra ‘dışarı çıkıyorum’ dedi. Ne ile gideceğini söylediğimde, araban, ‘Anne, araba yok, arkadaşım bir araba getirecek’ dediğimde Gitmezsem, kim gidecek, anne? Bu vatan bu eyalette bizim. Gitmem gerekecek ‘dedi. Bunu zaten söylediyse, kimse onu durduramazdı, çok vatansever bir insandı. Dışarı çıktı ve o tarafa gitti. ”

“Gittiğimizde morgdaydı. Ağzını ve burnunu öptüm ve onun yüzünden öptüm ”

Gece saat 3’e kadar beklediklerini ifade eden Sanal şöyle devam etti:

“Bu arada, birçok jet, savaş uçağı, şaşırdık. Yani bir darbe olsaydı, böyle bir darbe görmedik. 1970’den beri Ankara’da yaşıyorum. Kaç kez darbe oldu, görülmedi. Cevap veremedik. Kızım hep erkek kardeşini arıyordu. Sonra diğer kızım aradı. Kızım Cengiz’in henüz gelmediğini söyledim. Kızımda, ‘Anne, endişelenme. Cengiz ayağa vuruldu. Yüksek İhtisas Hastanesinde birinin telefonu aldığını, kardeşinin ayağa vurulduğunu söyledik. Gidiyoruz anne, seni alacağız, hazır ol. ‘Yüksek İhtisas Hastanesine gittik. Kapıda sorduk, ‘Cengiz Polat buraya geldi. Ayakta yaralı bir atış olduğunu söyledik. “ Kapıda duran ve listeye bakanlar göze geldi. Bir işaret verdiler ve kalbim yandı. Dedim ki, ‘Yaralanıp yaralanmadığını göreyim’ bizi içeri almadılar. Bu arada, bir kavga vardı ve babası içeri girdi. Kızım ve oğlum kötü olduğu için oturdular ve Cengiz’i aradılar. Bakacak yerleri yok. Tüm katlar, yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneler … Hiçbir yer yoktu. Orada biraz oturduk. Son doktorlardan biri damada, ‘Biliyor musun? Morgla benimle gel? ‘ dedim. ‘Çocuğumun orada olup olmadığını görmeden gitmeyeceğim, bir kez göreyim’ dedim. Beni de aldılar. Biz ayrılırken morg vardı. Ağzını ve burnunu öptüm, yüzünü öptüm. Burnu buz gibiydi. Yüzünde hiçbir şey yoktu. Eli göğsündeydi. Gidiyordu. ”

“Rabbim onu aramasaydı, uyumayacaktı.”

Yaşadıkları olayın Allah’ın emri ve takdiri olduğunu belirten Şehit Annesi Fatma Sanal, “Eve geldik. Benim dünyam siyahtı. O anda ne yapacağını bilmiyor. Kendi kendime ‘Seni 1 saat görmezsem. Sesini duymazsam dayanamam. Nasıl dayanacağım? ‘ Dedim. Ama Rabbim sabrını veriyor. Dayanmak zorundaydık. Yapacak bir şey yok, hepsi Rabbimin emriyle takdir ediliyor. Rabbim onu aramasaydı, uyumayacaktı. Sabah uyanırdım. Ama o gece kendi kendine kalktı. ”

“Oğlum, Genel Kurula ilk gidenlerden biri”

Oğlunun nasıl şehit edildiğini açıklayan Fatma Sanal, “Oğlum Genelkurmay’a ilk gidenlerden biri. Orada beklerken, Genelkurmay’daki askerleri gördüler. Bu askerler, “Askerlerimiz Genelkurmay’ı aldı” diyen iki polis memuru ile birlikte dışarı çıkarken, onlara ateş açtılar ve onları taradılar. Sanırım o kurşunlardan biri kalbine geldi, sanırım öldü çocuğum. ”

“Rüyamda, bayrağı Başkanımızın elinden almak istediler. Ama yapmadı. Bayrağı çok sıkı tutuyordu. ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişiminden önce Türk Bayrağının elinden alınmasını istediği rüyasını gören Şehit Anne Fatma Sanal şöyle devam etti:

“2014 ya da 2015’ti. 2 kez Başbakanlığa başladıktan sonra Rüyamızı 3 kez gördüm. Son rüyamda Başkan evimize geldi. Ancak ev eşyaları yoktu. Eskiden priket koyarlar ve üzerlerine odun koyarlardı. Evimiz böyleydi. Cumhurbaşkanımız orada oturdu, karısı sağ taraftaydı. Etrafında birkaç kişi vardı. Başkanımızın sopasına bir bayrak takmıştı. Dizlerinin üzerinde duruyordu. “Başkanım seni üzdü mü?” Bunun önemli olmadığını söyledi. Beyaz bir gömlek giymişti. Ellerinin iç tarafları süpürüldü ve çizildi. “Çok acıyor mu başkanım?” Dedim. ‘Önemli değil,’ dedi. Bayrağı almak istediler. Ama yapmadı. Bayrağı çok sıkı tutuyordu. Başkanımızla o zaman çok uğraşıyorlardı. ”

“Başkanın evime gelmesini isterdim”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı evinde ağırlamak isteyen Fatma Sanal, “Rüyamda gördüm. Umarım evimin de gelmesini bekledim. Gelmeyi çok isterim. Bir sorunu olduğunu biliyorum. Çünkü sorun asla eksik değildi. Gelirse çok memnun olur ”dedi.

Yunus Emre Kartal – Erdinç Türkcan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi