15 Temmuz kıdemli Sakartepe: ‘Her neyse, düşünmeden müdahale edeceğim’

15 Temmuz kıdemli Sakartepe: ‘Her neyse, düşünmeden müdahale edeceğim’
10:12 - Temmuz 14 2020 Salı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıldönümünde Afyonkarahisarlı 15 Temmuz Veteran Aykut Sakartepe geceyi İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. O gece televizyondaki darbe girişimini öğrendiğini ve abdestle sokaklara gittiğini belirten Sakartepe, “Bu haberi Çengelköy’de bir dükkân kardeşini telefonla arayarak izlememelisiniz. Böylece televizyonu açtık. Haberler güvenlik önlemi gibi bir şey söyledi. Köprüde güvenlik önlemleri alındı, köprü tek taraflı trafiğe kapatıldı ve helikopter de sergilendi. Biraz böyle izlediğimizde, sadece aktif sınıfın, kışla askerlerinin köprüde olduğu, iç güvenlik jandarmasının ve polisin orada olmadığı ve Tanrı’nın farkı yarattığı haberi gördüm. O zaman, hükümet “Paralel Devlet Yapılanması” adı altında bu FETO’yu geçiyordu. Son kozunu oynadığını sanıyorduk. Abdestlerimizi yenileyerek sokaklara çıktık. Askerlere benzeyen teröristlerin birçok yeri işgal ettiğini gördük ve ifadeleri: ‘Eve dön, ordu hükümeti ele geçirdi!’ Kanlıca’da olduğumdan beri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne müdahale etme fırsatım oldu. Övgü 23.00 civarındaydı, bu hainlerden temizlendi. ”

“Sağ dizimde G-3 ile vurularak yaralandım”

Derecesi ve rütbesi olan birçok insanın o gece vatandaşa ateş ettiğini belirten Sakartepe, “Bu arada, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden, ‘Burada çok yoğun bir oluşum var, halka ateş ediyorlar. , Buraya gelmek zorundasın.’ Birinci köprü olan Boğaziçi Köprüsü’ne odaklandık. Anadolu yakasını geçmeye çalıştık, ama o tarafa elbette başarılı değildik. Ardından Kanlıca iskelesinden Avrupa yakasına geçmek koşuluyla ilk köprüye geçtik. Geceleri 02.00-02.30 civarındaydı. Yine oraya çok yoğun kazıldılar. Tanklar, helikopterler ve rütbe gibi askerler olarak gizlenen birçok insan, oradaki vatandaşlarımızın gücüyle karşı karşıya kaldı, ancak hiç ateş etmekten korkmadılar. Gece 02.30 civarında müdahale ederken sağ dizimde G-3 ile vurularak yaralandım. Tanrı bizi memur yaptı, bu gazinin katılımı için teşekkür ederim. ”

“Barikattan 30-40 metre önce ateş etmeye ve taramaya başladılar”

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde kalabalığa bir kız bağırarak ve ‘daha ne bekleyebiliriz, kaçımızın ateş edebileceğini’ söyledikten sonra yürümeye başladıklarını belirten Sakartepe, “O gece yaşadığım birçok farklı sorun var. Örneğin, unutamayacağım bir köprüdeyken insanlar, çocuklar, yaşlılar ve gençler oradaydı. Halktan 12-13 yaşındaki bir kız çok yüksek sesle bağırıp kalabalığa bağırdı; ‘Daha kaçımız vurabilir? Kaç tanesine vurabilirler? Biz ne bekliyoruz? diye bağırdı. O anda barikatta yürümeye başladık. Daha önce 30-40 metre çekim ve taramaya başladılar. Kardeşlerimizin çoğu benimle şehit düştü, birçok arkadaşımız yine gazi oldu. Birçok yaşlı ve genç bu hainlere direndi ve direndi. 16 Temmuz sabahı çok şükür, bu hain girişim başarılı olmadı, yenildi ve yenildi. Allah bu ülkeye bir kez daha hain şeyler göstermesin ”.

“Şişli Eftal Hastanesi’nde bir mezbaha atmosferi vardı”

Vurulduktan sonra alındığı Şişli Eftal Hastanesinde çok kötü görüşlerin olduğunu belirten Sakartepe, konuşmasına şöyle devam etti:

“Vurduktan sonra, hiç bir acı hissetmedim, yaranın ağrısı böyle bir şey vermedi. Ama elbette bacağımı kullanamadım çünkü sağ bacağımdan vuruldum. Yaralı olduğu için toplumda tahriş oldu. Bizi ambulansa götürdüler. Oradan beni en yakın hastaneye Şişli Eftale’ye götürdüler. Hastaneye gittiğimde de ilginç şeyler yaşadım. Hastanenin girişi ve içi çok kalabalıktı. Sedyeler yoktu, tekerlekli sandalyeler yoktu, müdahale odaları doluydu ve şimdi koridorlarda bile ciddi şekilde yaralanan insanlar var. Yani, hastane değil, bir mezbahaydı. Yaklaşık 1,5 yıldır yoğun bir tedavi gördüm ve 2 yıl içinde tam iyileşme yaşadım. Sadece 15 Temmuz’da değil, 15 Temmuz’da da aklımızda. ”

“Yine de tekrar gideceğim”

Bugün aynı şeyi düşünmeden yapabilseydi diyen Sakartepe, “Asla düşünmezdim, hala düşünmüyorum. Allah onları bir daha yaşatmasın. Bu milletin, bu devletin, devlete bir ödül vermesine ve hainlere fırsat vermemesine izin verin. Fakat böyle bir pozisyon olsaydı, düşünmeden tekrar müdahale ederdim. ”

Hayati Kanat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi