15 Temmuz kıdemli Hamit Hakan Yılmaztürk adını ‘Gazi Hakan Yılmaztürk’ olarak değiştirdi

15 Temmuz kıdemli Hamit Hakan Yılmaztürk adını ‘Gazi Hakan Yılmaztürk’ olarak değiştirdi
12:00 - Temmuz 8 2020 Çarşamba

15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’nde darbeci askerlere karşı verilen savaşta yanak ve burnundan yaralanan Hamit Hakan Yılmaztürk, 15 Temmuz hain darbe girişiminden günler önce yaşadıklarını söyledi. Hamit Hakan Yılmaztürk, vatandaşlar ona “gazi” adını verdikten sonra adını ‘Gazi Hakan Yılmaztürk’ olarak değiştirdi.

15 Temmuz’da hain darbe girişimi gününde normal hayatına devam ettiğini söyleyen Yılmaztürk, “15 Temmuz’da normal hayatımızı her zamanki gibi yaşarken Yüşa Tepesi’ne gidip akşam ve gece namazını kıldık . Akşam namazını kıldıktan sonra gece namazını bekledikten sonra çay bahçesinde arkadaşlarımızla sohbet ettik. Bu arada, cep telefonlarımızdan internetten haberler geldi. Köprünün tanklarla kapatıldığını gördük. Kısıklı’ya gidecektik, sonra hedefimizi değiştirip köprüye gittik. Kısıklı’ya vardığımızda kalabalık bir kalabalık vardı. Başkanımız o sırada açıklama yapmadı, ancak binlerce vatansever kareleri doldurdu. Köprüye doğru yürümeye başladık, orada kalabalığı yarattık. Köprüye yaklaştıkça, yaralı insanları görmeye başladık. Tankın altında kalpleri ve bedenleri olan binlerce kahraman vardı. Canlı yayını çekilmeden 15 dakika önce sosyal medyadan açtım. ”

“Kimliğimi ‘Gazi Hakan’ olarak değiştirdim”

O gece olanlar hakkında konuşan Yılmaztürk, hiç tanımadığı birinin onu hastaneye götürdüğünü söyledi. Ayağa kalktım ve yüzümde sert bir şey hissettim. Bu izi yine de o geceden beri benim için bir onur ve onur işareti olarak taşıyacağım. Hayatım boyunca gurur ve haysiyetle yaşayacağım. Hiç tanımadığım biri gömleğini çıkardı ve bastırdı. Bu arada sivil bir araba geçiyordu. 4 yaralı ve bir sürücü yanında oturuyor. Araç olmadığı için arkadaşımı orada düşürdü çünkü kan kaybımı gördü ve beni yanına aldı. Sürücü, yaralanan 6 kişiyi hastaneye teslim etti. Bundan sonra hatırlamıyorum. Keşke en büyük düzen olan şehitliğe ulaşmamızı diliyorum. Ama ilahi gazinin işi olmadığı takdiriyle onurlandırıldık. Bu şerefe sahip olmak, farklı ulusun size karşı tutum ve davranışı çok farklıdır. Benim adım Hamit Hakan, ama etrafımda kimse Hamit kullanmıyor. Birçoğu bu adımı bile bilmiyor. Emektar ünvanını aldığında, insanlar Hakan yerine emektar demeye başladı. Adliyede büyük bir tane vardı, onu aradım ve adımı Gazi Hakan olarak değiştirmek istediğimi söyledim. Bana ne yapacağımı da söyledi. Daha sonra kimliğimi ‘Gazi Hakan’ olarak değiştirdim ”.

İslim Esra Çobanoğlu – Emre Baba

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi