15 Temmuz Gazisi Vahide Şefkatlioğlu: ‘Fetullah Gülen Bir Maşaydı’
Pensilvanya’da vefat eden Fetullah Gülen, FETÖ terör örgütünün başı olarak biliniyordu. Gülen’in ölüm haberi, yeğeni Ebuseleme Gülen tarafından sosyal medyada doğrulandı. Türkiye’nin karanlık gecesi 15 Temmuz’da darbecilere karşı koymak isterken ağır yaralanan ve eşini kaybeden Vahide Şefkatlioğlu, bu önemli kaybın ardından hayatını tamamen değiştirdi. Çeşitli operasyonlar geçiren Şefkatlioğlu, yaşadıklarını ve Fetullah Gülen’in ölümüne dair düşüncelerini İhlas Haber Ajansı ile paylaştı.
‘Ölmek var, dönmek yok’ diyen Şefkatlioğlu, 15 Temmuz gecesi yaşadıkları anları anlatırken, ‘O gece vatan sevgisiyle doluyduk, korkularımızı yendik ve direndik’ dedi. Havalimanına yürürken yaşananlar ve eşiyle son anlarını gözyaşları içinde anlattı. ‘Tank bizi ezdi, ben şuurumu kaybetmedim, eşim şehit oldu’ ifadelerini kullandı.
‘Fetullah Gülen’in maşa olduğunu hepimiz biliyoruz’, diyen Şefkatlioğlu, Gülen’in ölümünü duyduğunda hissettiklerini ‘Kesinlikle inanamıyorum, keşke yargı önünde hesap verseydi’ şeklinde dile getirdi. Şefkatlioğlu, FETÖ’nün hala tehdit oluşturduğunu ve mücadelenin devam etmesi gerektiğini vurguladı.
İstanbul Barosu’nun genel kurulunda İstiklal Marşı’nın okunmamasına sert tepki gösteren Şefkatlioğlu, ‘Bu nasıl bir saygısızlık, hukuk sistemimizde böyle insanlara yer olmamalı’ şeklinde konuştu.
Semanur Kaygısız – Emre Baba
