147 milyon açılışla Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kritik uyarı

147 milyon açılışla Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kritik uyarı
22:00 - Ağustos 9 2020 Pazar

Kocaeli Üniversitesi sağlık tesisleri ve araştırma merkezlerinin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende eski başbakan ve eski meclis başkanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın hazır bulundu.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İlk merkezimiz olan araştırma ve uygulama hastanesine ait poliklinik ve tıp eğitimi uygulama merkezidir. Toplam 29 bin 500 metrekare kapalı alana sahip merkezimizin yatırım bedeli 73 milyon TL’dir. Günde 4 bin hastaya poliklinik hizmeti verebilecek kapasiteye sahip merkezimizde 225 poliklinik odası bulunmaktadır. Semahat Araç Onkoloji ve Palyatif Bakım Merkezi, 10 bin 300 metrekare kapalı alanı ile önemli bir yatırım. “45 kemoterapi kabini bulunan merkezde günde 110 hastaya kemoterapi tedavisi uygulanacak, gerekirse bu sayı 200’e çıkacak”.

Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi birimi hakkında konuşan Erdoğan, “Test hayvanları için burada kurulan elektrofizyoloji, kardiyoloji, davranış araştırma laboratuvarları ve ameliyathaneler ile tıp ve tıbbi deneylerde çok başarılı sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz. Batı Kampüs Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi binamız 17,5 milyon lira yatırım bedeli ve 10 bin 500 metrekare kapalı alana sahip binamız, özellikle geçtiğimiz dönemde kritik bir yapı. Tesis, Tıbbi Genetik ve Moleküler Biyoloji Araştırma Merkezi ve PCR laboratuvarı, klonlama laboratuvarı ve kök hücre merkezini içermektedir. Merkezimiz, KKovid-19 salgını ile mücadelede bölgemizde yürütülen PCR test hizmetlerine aktif olarak katkıda bulunmuştur. “Toplam 147 milyon TL yatırımla sağlık tesislerimizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”

“Aslında muhalefet meşhur sahra hastanesi skandalıyla modern sağlık kuruluşundan ne anladığını ortaya çıkardı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya genelinde yaklaşık 750 bin kişinin hayatına mal olan corona virüs salgınının birçok gerçeğin görülmesine neden olduğunu belirterek, “Bu salgın, sağlığın önemini göstermenin yanı sıra sosyal devlet anlayışının değerini de ortaya koymuştur. yatırımlar. Salgın sırasında birçok gelişmiş ülkenin sağlık sistemlerinin çöküşüne şahit olduk. Ekonomik güçlerine rağmen tedarik zincirlerini sürdüremeyen ve kamu düzenini koruyamayan devletler gördük. Değil, vatandaşlarına ve sağlık personeline maske, tulum ve koruyucu tıbbi ekipman sağlayamayan ülkeler vardı. Özellikle huzurevlerinden yansıyan görüntüler bir ders ve utanç olarak hafızalara kazınmaktadır. Tabii ki, her ülkenin bu deneyimlerden çıkaracağı dersler var. Türkiye olarak sağlık sistemimizi test edin, bu süreçte güçlü ve zayıf yönlerimizi görme fırsatına sahibiz. Muhalefetin sürekli eleştirdiği ve gereksiz gördüğü sağlık yatırımlarımızın değeri salgın döneminde iyi anlaşıldı. Aslında muhalefet, ünlü sahra hastanesi skandalında modern sağlık tesisinden ne anladığını ifşa etti. İstanbul’daki acil hastanelerimiz ve devasa sağlık tesislerimizden bahsedenler sahra hastanesi olarak vatandaşlarımızı derme çatma fuar alanlarını yutturmaya çalıştı. Yönettikleri yerel yönetimlerde salgın koşullarda bile toplu taşıma hizmeti veremiyorlardı. Gösteriş yapma, karamsarlık aşılama, yanlış ve yanlış bilgilerle kaygı ya da asıl görevlerini yapma fırsatları yoktu. Tüm bunlara rağmen güçlü sağlık altyapımız ve tüm sağlık profesyonellerimizin fedakarlığı sayesinde en kritik aşamayı başarıyla atlattık. Ülkemizde birçok yerde utanç verici görüntülerin hiçbiri yaşanmadı. Bu zor dönemde, maddi imkânları ne olursa olsun, 83 milyonluk her bireye birinci sınıf sağlık hizmeti verdik. Hastane kapısından salgın tehdidi altında hiçbir vatandaşı çevirmedik, hiçbir hastanın tedavisini ihmal etmedik. Şehir hastaneleri ile gurur duyduk. Aynı zamanda yeni yatırımlarla sağlık altyapımızı güçlendirdik. Bugüne kadar 150 ülke ve 6 uluslararası kuruluşun sağlık malzemesi destek taleplerini karşıladık. Kurduğumuz kara, hava ve deniz köprüleri ile yurt dışından 90 bin vatandaşı ülkemize getirdik. İnşallah bundan sonra da Kanuni Sultan Süleyman’ın dediği gibi “Halkta devlet gibi geçerli bir amaç yok, devlet dünyada bir sağlık nefesi gibidir” sloganıyla çalışmaya devam edeceğiz. özlü ifadesi.

“Maske takmayan ve çenesinin altında tutan vatandaşlarımız var. Yanlış yapıyoruz ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik bir uyarıda bulunarak, “Temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymanın önemini size hatırlatmak istiyorum. Maske takmayan ve çenesinin altında tutan vatandaşlarım var. Yanlış yapıyoruz. Bunların hepsi bizim için bir anlam ifade ediyor. Tanrı korusun, tüm bu süreçte ölenlerin sayısını görüyorsunuz. Ne yazık ki hastanelerdekilerin durumunu görüyorsunuz. Bu ihmallerden çok acı çektik. Açık plajlar vs… Lütfen bunları bu dönemde bırakalım. Bu dönemi atlatmak için sabırla deneyelim. Hiçbirimiz ihmalkar davranarak kendimizi veya sevdiklerimizin sağlığını riske atmayı göze alamayız. İnancımıza göre önce önlem, sonra güven gelir. Kayıtsızlığın sonu ya pişmanlık ya da hastalıktır. “Vatandaşlarımdan salgına karşı önlem almalarını ve hayatlarını sürdürürken kurallara uymalarını rica ediyorum.”

Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler sağlık tesislerini açtı.

Murat Kanber-Mustafa Uslu-Orkun Kaya-Selçuk Akyol

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi