12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker, son sözünü ‘üzgünüm’ yaptı

12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker, son sözünü ‘üzgünüm’ yaptı
14:00 - Ekim 14 2020 Çarşamba

20 yaşındaki Kadir Şeker’in Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davaya devam edildi. Sanık, tutuklu bulunduğu ve duruşmaya şahsen katıldığı Konya E Tipi Kapalı Cezaevi’nden getirilirken, avukatlar ve tarafların yakınları duruşma salonunda hazır bulundu.

“Karşı tarafın söyledikleri tutarsız, onlarla aynı fikirde değiliz”

Duruşmada ilk söz söyleyen Özgür Duran’ın annesi Mübeyyen Güner, indirim oranının Kadir Şekere alt sınırdan verilmemesi gerektiğini, Şeker’e alt sınırdan ceza verilse serbest bırakılacağını iddia etti. birkaç ay sonra açık cezaevi. Kadir Şeker’in savunmasının tutarsız olduğunu iddia eden Anne Güner, “Kadir Şeker, olayın tesadüfi olduğunu ilk açıklamasında söyledi. Bir sonraki ifadesinde bıçaklandığını fark etmediğini belirtti. Küfür edip yoluna devam eden birini zorlamak mantıklı değil. “Karşı tarafın söylediği şey tutarsız, biz onlarla aynı fikirde değiliz.”

Oğlunun 19 sabıka kaydı bulunduğunu, hırsızlık ve yağma iddialarına konu olduğunu kaydeden annesi Güner, “Oğlumun 19 sabıka kaydı yok. Bir yuva yapma hayali vardı. Bu rüya Kadir Şeker’den alınmıştır. Çocuğum bunları hak etmedi. Oğlum rüyamda. Kendimi Kadir’e açıklayamadığımı söylüyor. Başsağlığı dileklerimi bile sunamadılar. Kadir’in en yüksek cezayı almasını istiyorum ”dedi.

Özgür Duran’ın avukatı ise savunmasında haksız tahrik indirimi istemediklerini ve gerekli cezanın verilmesini talep etti.

Ardından konuşan Özgür Duran’ın ağabeyi Niyazi Remzi Duran, Kadir Şeker’in yüzde 1 bile haklı olması durumunda onu cezaevinden çıkarmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Sanık Kadir Şeker’in avukatı, Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, Kadir’in katil olarak ilan edilmemesi gerektiğini, olayın nefretle yürütülmediğini, Kadir’in sicilinin temiz olduğunu, katil ve katil olmadığını belirtti.

“Üzgünüm”

Son olarak söz alan sanık Kadir Şeker, “Yardıma ihtiyacı olan birine yardım etmeye gittim. Kadın bana karısı olduğunu ve iyi olduğunu söyledikten sonra döndüm ve gittim. Bana arkadan saldırdı, boğazımı sıktı, nefesimi kesti. Düştük, olay yerinden çıkarken yaralandığını fark etmemiştim. Onun ölümü için çok üzgünüm ”dedi. Son sözü sorulan Kadir Şeker, “Özür dilerim” diyerek cevap verdi.

Savunmaların alınmasının ardından mahkeme Kadir Şeker’i “kasten adam öldürmekten” ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Haksız tahrik nedeniyle 15 yıla indirilen cezanın ardından durumu iyi düşünülerek 12 yıl 6 ay hapis cezasına çevrildi.

Olayın tarihi

Olay, 5 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 21.30’da Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi üzerindeki Piri Reis Parkı’nda meydana geldi. Akşehir Fen Lisesi’nden mezun olan Kadir Şeker, Konya’ya gelerek üniversiteye girmek için yeterli puanı olmadığı için sınıfa kaydoldu. Teyzesinin yanında kalmaya başlayan Kadir Şeker, Piri Reis Parkı’ndan evine dönerken Özgür Duran’ın (32) Ayşe D’ye (35) şiddet uyguladığını fark etti. Kadir Şeker müdahale etmek istediğinde Özgür Duran’ın tepkisiyle karşılaştı. Mücadele sırasında cebinden bıçağını çıkaran Kadir Şeker, yere düştüklerinde Özgür Duran’ın kalbinden bıçaklanarak onu öldürdü. Olayın ardından teyzesinin evinde gözaltına alınan Kadir Şeker tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ramazan Çetin

ALAKALI HABERLER

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Kimse ‘Kadir Şeker Suçlu’ Demez

ALAKALI HABERLER

Kadir Şeker’in sınıf arkadaşı: ‘Kadir, canı pahasına bir kadını korumak istedi’

ALAKALI HABERLER

Şeker Kadir’in babası: ‘Artık Kadir’i Türkiye’ye emanet ettim’

Yorumlar (1)
  • SE
    Sena
    3 sene ago
    Kadir şeker iceride ümitcan uygun dışarıda yurek dayanmaz nasıl vicdanınız rahat böyle adaletmi olur
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi