10 milyon liralık para kazandıran telefon dolandırıcılığı çetesi çöktü

10 milyon liralık para kazandıran telefon dolandırıcılığı çetesi çöktü
12:00 - Aralık 15 2020 Salı

İstanbul Asayiş ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Şanlıurfa – İstanbul hattındaki vatandaşları arayarak, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak milyonlarca TL kâr eden kişileri yakalamak için eylem başlattı. Ekiplerin çalışmaları ile telefon dolandırıcılarının kimlikleri belirlendi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri tarafından olay zanlısı olarak belirlenen 9 kişi farklı illerde gözaltına alındı. Organizasyon lideri İ.U. Aralarında (40) bulunan zanlılar tutuklandı ve yargılamalarının ardından cezaevine gönderildi. Sanıkların Konya ve Denizli’de mağdurları dolandırdığı 1 milyon TL ise sahiplerine teslim edildi.

Yaşlı kadının 60 bin dolarını dolandırdılar

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerinin çeteye yönelik çalışmaları sürerken, 25 Kasım’da Etiler’de bulunan 86 yaşındaki EGE’ye, kendisini polis olarak tanıtan kişiler tarafından 60 bin dolar dolandırıldığına dair ihbar geldi. EGE’yi arayanlar, “Polisten arıyoruz, hesabınız FETÖ tarafından devralındı. Paranızı güvence altına almamız için bize verin ”ve korkan yaşlı kadının onlara 60 bin doların üzerinde para verdiği ortaya çıktı. Ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı ve bu olayın faillerinin daha önce tutuklanan 9 kişiyle aynı çetenin üyeleri olduğunu belirledi. Polis, çetenin tüm üyelerini yakalamak için harekete geçti.

Çetenin geri kalanı da yakalandı

Ekiplerin iki aylık teknik ve fiziksel takibi sonucunda çetenin diğer üyelerinin kimlikleri ve adresleri belirlendi. İstanbul polisi, Şanlıurfa ve Antalya’da yaşadığı belirlenen zanlıları yakalamak için operasyon düzenledi. Antalya’da 1, Şanlıurfa’da 9 olmak üzere toplam 10 kişi daha önce belirlenen adreslerde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda gözaltına alındı. Bunların arasında İ.U. Cezaevinde olduğu için örgütün başkanlığını devralan İ.Ç. (32) ve genel başkan yardımcısı HT (25) sorgulanmak üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 60 bin dolar, lüks bir otomobil, çok sayıda cep telefonu ve mücevher ele geçirildi. Çetenin, son 3 ayda meydana gelen 11 olaydan 10 milyon dolarlık haksız kazanç sağladığı belirlendi.

Dolandırdığı parayla yaşlı kadının fotoğrafını çekti

Şüphelilerin cep telefonlarında ekipler tarafından yapılan soruşturmada, telefon dolandırıcılık çetesinin üyelerinden İ.B.’nin 60 bin dolarlık EGE, 86, ‘dan sonra bu paralarla fotoğraf çektiği ortaya çıktı. Etiler’de yaşayan. Operasyonlar sonucunda ele geçirilen 60 bin dolar EGE’ye teslim edildi. Ekiplerin yoğun ve titiz çalışmaları sonucunda son 3 ayda İstanbul, Konya ve Denizli’de vatandaşlardan dolandırılan toplam 1 buçuk milyon TL bu şekilde sahiplerine teslim edildi.

Şüpheliler, karakolda işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Semih Can Yılmaz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi