Kategori: Haber Ajanslari

Australian Associated Press

Australian Associated Press, kısaca AAP, 1935 yılında Keith Murdoch tarafından Avustralya, Sidney’de kurulmuş bir haber ajansıdır. Şirketin %47’si Nine’a, %45’i News Corp Australia’ya, %8’i ise Seven West Australya’ya aittir. AAP, şirketlerin haber, bilgi, görsel içerikler için başvurdukları bir medya şirketidir. Bilgi açısından sağlam bir kaynak olan AAP, okuyucularına çeşitli alanlarda haber sunmaktadır.

AAP’nin içinde bulunan haber bölümleri; AAP Newswire, Pagemasters, AAP Studio, Medianet, Medaiverse ve Megaform’dur. AAP Newswire, her gün yüzlerce siteye ve gazeteye son dakika haberleri metin, fotoğraf ve video olarak ulaştırmaktadır. Pagemasters, medya organlarına, spor birimlerine ve eğitim sektörüne alt düzenleme, listeleme ve görüntüleme gibi üretim hizmetleri sunmaktadır. AAP Studio, markalar ve yayıncılar için içerik, tasarım, dijital geliştirme ve üretim çözümleri hizmeti vermektedir.

Medianet, geniş veri tabanı sayesinde kitlelerle basın bültenlerini ve okuyucuları birbirine bağlayan Avustralya’nın en büyük temsilcisidir. Mediaverse, ülkenin en büyük kuruluşlarından biridir. Medya istihbaratı ve itibar takibi sağlayan bir medya analiz ajansıdır. Megaform ise; Avustralya ve çevresindeki yüzlerce web sitesine spor, yarış vb. alanda veri sağlamaktadır.

Australian Associated Press Ekibi ve AAP İletişim Bilgileri

AAP’nin yönetici ekibi arasında şu kişiler bulunmaktadır: Bruce Davidson, AAP’nin CEO’su ve baş yöneticisidir. Genel danışmanlık görevi Emma Cowdroy tarafından yürütülmektedir. Genel yayın yönetmeni, Tony Gillies’tir. Pagemasters bölümünün genel müdürü, Antony Phillips’tir. Medianet ve Mediaverse bölümlerinin genel müdürlüğü ise Michael O’Connel tarafından yürütülmektedir.

Toplam 8 kişiden oluşan yönetici ekibinde, bahsedilen yöneticilerle birlikte 1 insan kaynakları müdürü, 1 finans direktörü ve 1 teknoloji sorumlusu ve operayon direktörü bulunmaktadır. Newswire ekibi ise; 2’si yönetici toplam 3 editör, 1 görüntü sorumlusu ve 1 haber odası lideri olmak üzere toplam 5 kişiden oluşmaktadır.

www.aap.com.au adresi üzerinden tüm haberlere ulaşmak mümkündür. Ayrıca sitede AAP’nin genel merkezinin telefon numarası ve adres bilgileri de mevcuttur. Mail yoluyla iletişime geçmek de web sitesi üzerinden sağlanabilmektedir.

Australian Associated Press Standartları

AAP’nin web sitesinde bulunan standartlara göre haber hizmetine güveni ve güveni artırıcı yüksek gazeticilik şu yollarla desteklenmektedir:

  • AAP’nin belirtilen doğruluk, adalet, bağımsızlık ve denge ilkelerini güçlendirmek
  • Topluluk tutumları değiştiği zaman uyum sağlamak için politikalar, standartlar ve stil rehberleri konusunda danışmanlık
  • Dışardan gelen şikayetlere ve AAP’nin zamanında haber yayınlamasını ve adil olmasını sağlamak için yapılan eleştirilere yönelik haber odasının cevaplarını gözden geçirmek
  • Bunlar dışındaki şikayetler için bağımsız bir itiraz ve müdahale prosedürü bulunması
  • Başyazı performans dereceleriyle ilgili üst yönetime raporlama yapmak

AAP standartları üç ayda bir düzenli olarak gözden geçirilir ve şikayetleri değerlendirmek için gerekli ek toplantılar düzenlenir. Toplantı komitesinde bağımsız başkan ve günlük editörlük işlerinde yer almayan iki personel yer alır. AAP başkanı, genel yayın yönetmeni tarafından en az 2 yıllık süreyle göreve atanır.

Australian Associated Press Şirketinde Kariyer Fırsatları

AAP, çok fazla bölüm içerdiğinden dolayı çok çeşitli alanlarda istihdam sağlamaktadır. Medyaya ilgisi olan herkesin kolayca kendine uygun işi bulabileceği bir platformdur. AAP’nin istihdam sağladığı alanlar; gazetecilik, yönetim, yazılım geliştirme ve mühendislik, finans, satış, pazarlama, müşteri hizmetleri, medya analizi ve insan kaynaklarıdır. Ayrıca istihdamla alakalı sorular, humanresources@aap.com.au adresine elektronik posta aracılığıyla kabul edilmektedir.

AAP ayrıca öğrenci ve stajyer programı da sunmaktadır. 12 aylık kapsamlı bir süreç olan bu programın içeriğinde; geleceğin genç gazetecilerine genel haberler, finans, siyaset, mahkemeler, eğlence, video, spor ve disiplinler hakkında eğitim bulunmaktadır.

Bununla birlikte haber stajyer programı; çevrimiçi araştırma, veri madenciliği, video, raporlama ve haber yazma alanlarında gazeteci yetiştirmektedir. Aynı zamanda doğruluk, etik, hız, raporlama, açık yazma ve doğru ve iyi gramer kullanma alanında destek sağlamaktadır.

Son Haberler

Borsa İstanbul 2022 yılında dünyada en fazla kazandıran borsa oldu

Küresel enflasyonda artış, gelişmiş ülke merkez bankalarının güçlü parasal sıkılaşma adımları, artan resesyon endişeleri ve…

9 Haziran 2023

Onu gören şaşırıyor: İkinci el otomobil fiyatına alıcısını bekliyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Düzce'de hazırlıklar başladı. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar besi çiftçiliklerine ya da…

9 Haziran 2023

Avrupa’nın en büyüğü İstanbul’da belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 68. sezonun finali Inter ile Manchester City takımları arasında oynanacak. Atatürk Olimpiyat…

9 Haziran 2023

Şahap Kavcıoğlu yeni BDDK Başkanı oldu

Atama Kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de şu ifadeler yer…

9 Haziran 2023

Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na…

9 Haziran 2023