Kategori: En Son Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ‘Türkiye 125 ülkenin yardımıyla talebi karşıladı’

Antalya Diplomasi Forumu kapsamında, Uluslararası Göç Politikaları Merkezi (ICMPD) işbirliği ile “Mültecilerin ve Diğer Mülteci Olanların Salgın Sırasındaki Durumu: Uluslararası İşbirliği İhtiyacı” konulu video konferans gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Lübnan Dışişleri Bakanı Nasif Hitti, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu İçişleri Komisyonu Üyesi Ylva Johansson, Komiser Filippo Grandi ayrıca Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissi ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Müdür Yardımcısı Zsuzsanna Jakab’a katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, ülkedeki salgını bu süreçteki herkesi eşitsiz bir şekilde etkiliyorken, küresel krizin bir kez daha etkin uluslararası işbirliğinin önemini bir kez daha fark ettiğini belirterek, “Türkiye’nin ciddiyeti ve küresel doğası göz önüne alındığında salgın erken harekete geçtiğinde Şimdiye kadar 125 ülkenin yardım taleplerini karşıladık. Yardım çalışmalarımıza devam edeceğiz. ”

Salgının yerinden edilmiş insanlar için özel zorluklara neden olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Her şeyden önce sınırların kapatılması, küresel üretimin bozulması, küresel lojistik ve tedarik zincirlerinin bozulması mülteci çabalarını engelledi. halihazırda mevcut olan sıkıntılı ulusal sağlık sistemlerinde yerlerinden edilmiş insanlar, dördüncü olarak, virüse daha fazla maruz kalmışlardır. Kriz ayrıca erken bilgilendirme kampanyalarının önemini de ortaya koymuştur. Son olarak, mülteciler Covid-19’un ekonomik sonuçlarından derinden etkilenmiştir. “dedi.

Mültecilerin uzun vadeli ekonomik toparlanmaları için daha sürdürülebilir çözümlere ihtiyaç olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Yaşlılar, kadınlar ve kadınlar için özel önlemler alarak ‘en savunmasız olanların’ en iyisi olmasına özellikle dikkat etmeliyiz. Çabalarımızı birleştirmek için çok paydaşlı bir yaklaşım benimsemeliyiz. özel bağışçılar ve şirketler de katılmalıdır. ”

BM’nin Küresel İnsani Müdahale Planının bu işbirliğinin başarılı bir örneği olduğunu belirten Çavuşoğlu, Küresel Sözleşmenin aynı zamanda adil yük ve sorumluluk paylaşımını teşvik ederek mültecilerin korunmasında da güçlü rehberlik sağladığını söyledi. Çavuşoğlu, “Artık mülteci barındıran ülkelere desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Özellikle bağış yorgunluğuna yer yok. Çoğu mülteci barındıran ülkenin Ürdün, Lübnan, Irak ve Pakistan’daki muadillerine katılacağından eminiz. Bu dayanışmaya ihtiyacımız var. “Dedi.

Son Haberler

Borsa İstanbul 2022 yılında dünyada en fazla kazandıran borsa oldu

Küresel enflasyonda artış, gelişmiş ülke merkez bankalarının güçlü parasal sıkılaşma adımları, artan resesyon endişeleri ve…

9 Haziran 2023

Onu gören şaşırıyor: İkinci el otomobil fiyatına alıcısını bekliyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Düzce'de hazırlıklar başladı. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar besi çiftçiliklerine ya da…

9 Haziran 2023

Avrupa’nın en büyüğü İstanbul’da belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 68. sezonun finali Inter ile Manchester City takımları arasında oynanacak. Atatürk Olimpiyat…

9 Haziran 2023

Şahap Kavcıoğlu yeni BDDK Başkanı oldu

Atama Kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de şu ifadeler yer…

9 Haziran 2023

Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na…

9 Haziran 2023