Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanındaki ilerlemelerini ve hedeflerini aktardı. Erdoğan, “Milletin Evine hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında, Ramazan ayının ve Kadir Gecesi’nin önemine değindi ve katılımcılara bayram dileklerini iletti.
Erdoğan, Türkiye’nin küresel ölçekte rekabetçi ve bağımsız bir sanayi ekosistemi oluşturmayı hedeflediğini belirterek, 2030 Sanayi Ve Teknoloji Stratejisi Belgesi’ni bu vizyon doğrultusunda şekillendirdiklerini söyledi. Ayrıca, teknolojide bağımsızlığı en üst seviyeye çıkarmayı ve Türkiye’yi teknoloji üreten ve ihraç eden ülkeler arasında öncü bir konuma taşımayı hedeflediklerini ifade etti.
Özgür Özel’in milli markaları boykot çağrısına tepki gösteren Erdoğan, yerli ve milli markaların, özellikle TOGG gibi projelerin, bazı kesimler tarafından haksız yere eleştirildiğini ve boykot edildiğini belirtti. Erdoğan, bu tür girişimlerin başarısız olacağını ve milletin yerli üretimi desteklemeye devam edeceğini vurguladı.
Konuşmasında ayrıca, Türkiye’nin savunma sanayii başta olmak üzere birçok alanda önemli başarılara imza attığını, insansız hava araçları ve yerli otomobil gibi projelerle dikkat çektiğini söyledi. Uzay programı hakkında da bilgi veren Erdoğan, Türkiye’nin bu alandaki bağımsızlığını artırma ve uluslararası rekabette söz sahibi olma hedeflerine değindi.
Erdoğan, teknoparklar, AR-GE merkezleri ve dijital dönüşüm projeleri ile Türkiye’nin inovasyon ekosistemini güçlendirdiklerini ve sanayi üretimindeki yerlilik oranını artırmayı amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca, yeşil ekonomiye geçiş ve sürdürülebilir üretim tekniklerine yatırım yapacaklarını, bu sayede sanayi kaynaklı karbon emisyonlarını azaltmayı hedeflediklerini belirtti.
Erdoğan, Türkiye’nin 2030 yılına kadar sanayi ve teknoloji alanında büyük bir dönüşüm yaşayacağını ve bu dönüşümün, ülkenin küresel düzeyde rekabet gücünü artıracağını vurgulayarak konuşmasını tamamladı.
Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) iş birliğiyle…
Ankara'da suçlu takibi sırasında geçirdiği kaza sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Emre Polat'ın Sivas'taki baba…
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir trafik kazası sonucu bir kişi ağır yaralandı.
Ankara ili Haymana İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde Jandarma Asayiş TİM Komutanı olarak görev yapan, ilimiz…
Sivas'ın Gürün ilçesinde aniden başlayan dolu yağışı, bir lisede hasar ve kısa süreli panik yarattı.
Sivas'ın Zara ilçesinde bir maden kazası sonucu bir işçi öldü, iki işçi yaralandı. Olayın ardından…