Sivas’ta bulunan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’nın Cennet Kapısı olarak adlandırılan kapısındaki motiflerin anlatımı 1,5 saat sürüyor. Bu motiflerin anlamını duyanlar ise gözyaşlarını tutamıyor.
On binlerce Asimetrik Motifin Her biri Ayrı Motif Olarak Yapılmış
Sivas’ın Divriği ilçesinde dünyanda eşi benzeri bulunmayan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası 1228 yılında Anadolu Selçukluları zamanında yapıldığı biliniyor. UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Tarihi Ulu Cami ve Darüşşifası’nın yapımında kullanılan on binlerce asimetrik motifin hiç birinin birbirine benzememesi dikkatleri çekiyor. Burada 10 yıldır gönüllü mihmandarlık yapan Mustafa Yıldırım camin Cennet Kapısı’ndaki detayları ve motifleri gelen ziyaretçilere tam 1,5 saatte anlatıyor. Kapı üzerindeki gül ve bülbül motiflerinin Allah ve Resulü aşkı için yapıldığını anlatan Yıldırım bu kapının özelliklerini dinleyenler arasında duygulanıp ağlayanlar olduğunu belirtiyor.
İstanbul, bugün yerel saatle öğleden sonra bir depremle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı…
Sivas'ta kene vakalarındaki artış üzerine, Sivas Valiliği tarafından bir değerlendirme toplantısı yapıldı ve alınacak önlemler…
Sivasspor’un Süper Lig’den düşmesi sonrası spor kamuoyunda yaşanan gelişmelere yönelik Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem…
Rize'nin Çayeli ilçesinde bir işletmeci, kendi işletmesinin bahçesine özgün bir yapı olarak ahşap bir helikopter…
Sivas'ın ünlü Kangal köpekleri, artan kurt popülasyonu nedeniyle çobanların vazgeçilmezi haline geldi. Doğu Anadolu ve…
Sivas Koyulhisar ilçesine bağlı Kalebaşı Köyü'nde yaşayan 1,5 yaşındaki Metehan Tütüncü'nün trajik ölümü, bölgeyi yasa…