Kategori: En Son Haberler

Yunanistan S-300 testine hazırlanıyor

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre Yunan Silahlı Kuvvetleri, Girit Meydanı’nda konuşlandırılan S-300 hava ve füze savunma sistemini test etmeye hazırlanıyor.

Girit Adası’nda NATO’ya bağlı atış sahasında deneme atışları yapmaya hazırlanan Yunanistan’ın, sistemi modernize etme ve S-400 sisteminin yeteneklerine yaklaştırma planları üzerinde çalıştığı belirtildi.

Kıbrıs Rum yönetimi, 1997 yılında Rusya’dan Türkiye’ye askeri teçhizat karşılığında tedarik sağlayan sistemin cevabına Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından Yunanistan’a devredildi.

Uzun süre atıl kalan sistem, bakım ve onarımlarının tamamlanmasının ardından 2013 yılında devreye alınmıştır. Daha önce 13 Aralık 2013 tarihinde ateşlenen sistemin, 7 yıl sonra ikinci deneme atışını yapması planlanıyor.

Güvenlik uzmanları, NATO üye ülkelerinin Yunanistan’ın planlanan deneme çekimine ses çıkarmamasına tepki gösterdi.

Uzmanlar denilen bu ikiyüzlü yaklaşım, Türkiye’nin ciddi hava ve füze tehditleriyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’ye kasıtlı teknoloji transferi, teslimat programı, fiyat ve ortak yapımlar gibi güvenlik endişelerini gidermek için geçerli ve hayati bir gereklilik doğrultusunda bölgesel hava savunma sistemini tedarik eden S-400 uzun menzilli olarak Uzmanlar, bu konuda Türkiye’ye yönelik yaptırımların açıklanamaz olmadığını vurguladı.

Bu konuda Türkiye aleyhine konuşan uzmanların Yunanistan’ın faaliyetlerine sessiz kalması dikkat çekici olarak nitelendirildi.

Utku Şimşek

Son Haberler

Borsa İstanbul 2022 yılında dünyada en fazla kazandıran borsa oldu

Küresel enflasyonda artış, gelişmiş ülke merkez bankalarının güçlü parasal sıkılaşma adımları, artan resesyon endişeleri ve…

9 Haziran 2023

Onu gören şaşırıyor: İkinci el otomobil fiyatına alıcısını bekliyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Düzce'de hazırlıklar başladı. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar besi çiftçiliklerine ya da…

9 Haziran 2023

Avrupa’nın en büyüğü İstanbul’da belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 68. sezonun finali Inter ile Manchester City takımları arasında oynanacak. Atatürk Olimpiyat…

9 Haziran 2023

Şahap Kavcıoğlu yeni BDDK Başkanı oldu

Atama Kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de şu ifadeler yer…

9 Haziran 2023

Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na…

9 Haziran 2023