Kategori: En Son Haberler

Uzun süreli işten çıkarılma yasağı

Bakan Selçuk’un yorumlarından:

Bakan Selçuk: “Kısa Süreli Çalışma Yardımı’ndan yararlanan işçi sayısı 3,5 milyona ulaştı. Bu doğrultuda toplamda 10,5 milyar lira kaynak aktarıldı.

Diyerek şöyle devam etti: “Gençlerimiz için pakette 2 ürün olacak. Parlamentoya en kısa zamanda sunmak istiyoruz, paketimiz ortaya çıktığında sunacağız.”

Diyerek şöyle devam etti: “1 Ocak 2019 ile Nisan 2020 arasında işlerinden ayrılanlar için istihdam desteğine geri dönüş olacak. Ayrıca, ek istihdam sağlayan işverenlerimize de destek vereceğiz. Farklı çalışma modellerini mümkün kılacağız.”

Diyerek şöyle devam etti: “Bir diğer teşvik faktörü kesinti süresini azaltmak olacaktır. Çalışanlarımızı 3 ay içinde iade ettiğimizde, uzun vadeli sigortalarını bu 3 aylık süre içinde ödeyeceğiz.”

“Tamamlayıcı emeklilik sistemi, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla birlikte çalıştığımız bir model. Ana hedefimiz, çalışanlarımız emekli olduğunda ülkemize daha iyi bir gelir seviyesi sağlamak.”

“Kısmi çalışma modelleri sayesinde gençlerimiz iş hayatına daha hızlı girecek ve kadınlar için aile hayatına daha iyi uyum sağlayacağız; işsizlik oranlarını da azaltacağız. ”

“(Kısa Çalışmadan Normale) Normale dönmemiz çok önemlidir. Sigorta primleri büyük bir destek, sigorta primlerini karşılayacağız.”

“3. Aşama devam ediyor. 3. aşamada 1,6 milyon haneye ulaştık.”

“Kısmi çalışma modelleri sayesinde gençlerimiz iş hayatına daha hızlı girecek ve kadınlar için aile hayatına daha iyi uyum sağlayacağız; işsizlik oranlarını da azaltacağız. ”

Son Haberler

Borsa İstanbul 2022 yılında dünyada en fazla kazandıran borsa oldu

Küresel enflasyonda artış, gelişmiş ülke merkez bankalarının güçlü parasal sıkılaşma adımları, artan resesyon endişeleri ve…

9 Haziran 2023

Onu gören şaşırıyor: İkinci el otomobil fiyatına alıcısını bekliyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Düzce'de hazırlıklar başladı. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar besi çiftçiliklerine ya da…

9 Haziran 2023

Avrupa’nın en büyüğü İstanbul’da belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 68. sezonun finali Inter ile Manchester City takımları arasında oynanacak. Atatürk Olimpiyat…

9 Haziran 2023

Şahap Kavcıoğlu yeni BDDK Başkanı oldu

Atama Kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de şu ifadeler yer…

9 Haziran 2023

Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na…

9 Haziran 2023