Kategori: En Son Haberler

Türk İHA ve SİHA’larının başarısı ABD’de övgüye değer

Bloomberg, geçtiğimiz yıl Libya’da Türkiye’nin İHA teknolojisini ve SIH’yi geliştirdiği ve geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’ı ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ savaşını öven bir makale yayınladı. ABD’li gazeteci Leonid Bershidsky, Azerbaycan’da Dağlık Karabağ Savaşı’nın kazanılmasında devlerin önemli rol oynamasında önemli rol oynayan İHA’nın ürettiği Bayraktar TB2’yi ve dünyanın nasıl gerçekleştiğini sihai olarak isimlendirdi.

“TB2, Libya ve Dağlık Karabağ’da önemli başarılar elde etti”

Raporda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın baş teknik sorumlusu olarak görev yaptığı bir Türk şirketi olan Baykar’ın geliştirdiği TB2’nin Libya’daki Rus uçaksavar sistemi Pantsir’e karşı önemli bir başarı elde ettiği vurgulandı. geçen yıl. Benzer şekilde, geçtiğimiz günlerde Dağlık Karabağ’daki aynı insansız hava aracının Ermeni tankları, topları ve bazı Rus yapımı uçaksavar teçhizatı üzerinde çok etkili olduğunu bildiren raporda şu ifadelere yer verildi:

“Türk SİHA’ları, Azerbaycan’ın 1990’lardan bu yana Ermenistan tarafından işgal edilen toprakların çoğunu geri almasını sağlayan Moskova’nın arabuluculuğunda bir barış anlaşmasına varmada rol oynadı. Türkiye ve müttefiki Azerbaycan, hücum-savunma dengesini bozmak için insansız hava araçları kullanan saldırıların maliyetini minimuma indirdi. Çünkü bir İHA ve bir İHA kaybetmek, bir tank veya insanlı bir uçak kaybetmekten daha ucuzdur. Hem Libya hem de Dağlık Karabağ savaşlarında, drone operatörleri muhalefetin kırılganlıklarını anlamak için birçok risk aldı ve yol boyunca bir veya iki İHA kaybetmeyi önemsedi. Bershidsky makalesinde, uçağın menzili ve katıksız yıkıcı gücü nedeniyle geleneksel uçakların üstünlüğü ABD ve Rusya tarafından da devam ettirilecek. Ermenistan ve Azerbaycan gibi sınırlı uçağı olan küçük devletler için dronlar çok önemlidir. Ermenistan, Rus hava savunma sistemlerine güvendi ve bu kumarını kaybetti. “

“Rusya’nın Pantsir’inde düşman için bir kör nokta var”

Bershidsky makalesinde, ülkenin en büyük savunma ihracatlarından biri olan uçaksavar sistemleri hakkında şüphe uyandıran insansız hava araçlarının büyük güçler için büyük bir sorun teşkil ettiğini belirtti. Bershidsky, “Rusya tarafından geliştirilen hava savunma sistemi Pantsir önce Libya’da sonra da Dağlık Karabağ’da başarısız oldu. Ermenistan’ın Rusya’ya güvendiği Pantsir, Türk insansız hava araçlarına karşı önemli ölçüde savunmasızdı. Çünkü Rusya’nın geliştirdiği uçaksavar sisteminde düşmanın girmeyi öğrenebileceği bir kör nokta var ”.

Son Haberler

Borsa İstanbul 2022 yılında dünyada en fazla kazandıran borsa oldu

Küresel enflasyonda artış, gelişmiş ülke merkez bankalarının güçlü parasal sıkılaşma adımları, artan resesyon endişeleri ve…

9 Haziran 2023

Onu gören şaşırıyor: İkinci el otomobil fiyatına alıcısını bekliyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Düzce'de hazırlıklar başladı. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar besi çiftçiliklerine ya da…

9 Haziran 2023

Avrupa’nın en büyüğü İstanbul’da belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 68. sezonun finali Inter ile Manchester City takımları arasında oynanacak. Atatürk Olimpiyat…

9 Haziran 2023

Şahap Kavcıoğlu yeni BDDK Başkanı oldu

Atama Kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de şu ifadeler yer…

9 Haziran 2023

Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na…

9 Haziran 2023