Sivas, coğrafi konumu itibariyle denizlere uzak olmasına rağmen alabalık üretiminde önemli bir merkez haline gelmiş durumda. Yıllık 40 milyon alabalık yumurtası üreten Sivas, bu yumurtaları Avrupa ülkelerine ihraç ediyor. Alabalık tesisleri, soğuk suları ve zengin besin değerleri ile bilinen bu balıkları, dünya genelinde tercih edilen Norveç somonlarını dahi geride bırakacak kalitede yetiştiriyor.
Sivas Su Ürünleri Birlik Başkanı Orhan Erdal Çakırer, yıllık 2 milyar dolarlık bir üretim hacmine ulaştıklarını ve bu kapasiteyi daha da artırmayı hedeflediklerini belirtiyor. Sivas’taki üretim tesisleri, Kayseri ve Karadeniz’de olgunlaştırma işlemleri sonrası Rusya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine gönderiliyor.
Sivas’ta alabalık üretimi için daha modern tesislerin kurulması planlanıyor. Çamlıgöze Barajı gibi büyük kapasiteli üretim alanları sayesinde, Sivas’ın Türkiye’deki ilk beş üretici şehir arasına girmesi hedefleniyor. İlerleyen dönemlerde boş barajların da üretime kazandırılmasıyla üretim kapasitesinin daha da artırılması amaçlanıyor.
Alabalık tesisi işletmecisi Rasim Çimen ise, Sivas’taki soğuk su kaynaklarının balıkların yavaş ve lezzetli etli olarak gelişimini sağladığını, ziyaretçilere özel bir tat sunarak memnuniyet yarattığını ifade ediyor.
Düzce'deki Büşra Metin, dil öğrenmek amacıyla yüklediği bir uygulama sayesinde hayatının dönüm noktasını yaşadı. İngilizce…
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Endonezya Devlet Başkanı Prabowo Subianto ile…
Muğla'nın gözde tatil beldelerinden Bodrum'a bağlı Türkbükü Koyu'nda, Türk bayrağı taşıyan 'Melinay' adlı lüks motoryatta…
Yaz tatili için Avrupa'nın dört bir yanından yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'nda uzun kuyruklar…
Beşiktaş Futbol Kulübü, milli futbolcu Orkun Kökçü'nün Benfica'dan satın alma opsiyonu ile kiralık olarak transfer…
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak bölgesindeki Köprülü Kanyon'da bulunan bir su sporları merkezinde, can yeleği…