Sivas ve ilçelerinde eskiden kullanılmakta olan ve şimdilerde unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ve kıyafetleri yeniden kullanılabilir hale getirmek ve bu değerleri yaşatmak amacıyla Sivas Olgunlaşma Enstitüsü, bir takım çalışmalar başlattı.
Sivas Olgunlaşma Enstitüsü tarafından başlatılan ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerin yeniden yaşatılmasını amaçlayan proje çerçevesinde Suşehri ilçesine bağlı Gözköy ve Çataloluk köylerinde kullanımda olan ve saklanan halı, kilim ve kıyafetler üzerinde çeşitli inceleme çalışmaları yapıldı.
Sivas Olgunlaşma Enstitüsü Değerleri Yaşatmak İçin Çalışıyor
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Sivas Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Meltem Gençer, Sivas’ta eskiden kullanılan halı, kilim, kıyafetler, çoraplar, cecim, çarık gibi el işlerinin yanında yine tavan işlemeleri, ağaç oymacılığının incelenip araştırılmasının ardından görsellerine bakılarak yenilerini yaptıklarını ifade etti. Böylece bu değerlerin yaşatılmasının mümkün olacağı söylendi.
Sivasspor, 2025-2026 sezonu öncesi ikinci etap kampını 17-27 Temmuz tarihleri arasında Bolu'da gerçekleştirecek.
TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, 2016 yılında yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Meclis'te gerçekleşen olayları…
Sivas'ın Suşehri ilçesinde, bir kuyumcudan 1 milyon TL değerinde ziynet eşyası çalan üç yabancı uyruklu…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentsel dönüşüm alanlarında yapılan çalışmaların durdurulduğu iddialarını yalanlayarak, projelerin…
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmış Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve yönetim kurulu üyelerinin…
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, şehirdeki asayiş olaylarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 20 azaldığını…