Kategori: En Son Haberler

Pfizer, BioNTech ile geliştirdikleri corona virüsü aşısının yüzde 95 etkili olduğunu duyurdu.

ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer, Faz 3 denemesinin son sonuçlarına göre, corona virüsüne karşı geliştirdikleri aşının virüsü yaşlılarda bile önlemede yüzde 95 etkili olduğunu açıkladı. Denemeye katılan gönüllüler arasında 170 corona virüsü vakası olduğu belirtildi. Bunlardan 162’sinin plasebo veya sade salin aşısı olduğu ve 8 vakanın gerçek aşıyı aldığı belirtildi. Elde edilen verilere göre; Pfizer, sonucun yüzde 95 verimliliğe ulaştığını açıkladı.

Pfizer ve Alman ortağı BioNTech ortak bir açıklamada, “Aşının etkisi yaş, ırk ve etnik demografik özellikler arasında tutarlıydı. 65 yaşın üzerindekilerde gözlemlenen etkinlik oranı yüzde 94’ün üzerindeydi” dedi. Bağımsız bir grubun sonuçları ve yan etkileri izlediğini belirten şirketler, “Veri İzleme Komitesi şu ana kadar aşı ile ilgili herhangi bir ciddi güvenlik endişesi bildirmedi” dedi. Açıklamada, aşılama sonrası yaşlılarda daha az ve daha hafif yan etkilerin görüldüğü de belirtildi.

Pfizer ve BioNTech, “1. veya 2. dozdan sonra yüzde 2’ye eşit veya daha fazla sıklığa sahip tek Derece 3 (şiddetli) advers olay, 2. dozdan sonra yüzde 3.7’de yorgunluktu” dedi.

Acil Kullanım İzni uygulanacaktır

Pfizer’den yapılan açıklamada, günler içinde ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne Acil Kullanım İzni için başvuru yapılacağını belirtti. Pfizer yaptığı açıklamada, “Bu veriler aynı zamanda dünyadaki diğer düzenleyici kurumlara da sunulacak” dedi. ABD ilaç şirketi, verileri akademik hakemli bir dergide yayınlamayı planlıyor.

Pfizer yaptığı açıklamada, “Küresel yanıt verenlerin yaklaşık yüzde 42’si ve ABD’li yanıt verenlerin yüzde 30’u ırksal ve etnik açıdan farklı geçmişlere sahip ve küresel yanıt verenlerin yüzde 41’i ve ABD yanıt verenlerin yüzde 45’i 56-85 yaşları arasında” dedi. ifadeleri kullandı.

Pfizer, corona virüsü aşısının ilk test sonuçlarında, aşının hastalığın yüzde 90’dan fazlasını engellediğini duyurdu. Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen corona virüsü aşısının üçüncü aşama klinik deneyleri 27 Temmuz’da başladı. Pfizer, 43.661 kayıtlı gönüllünün 41.135’inin ikinci bir doz aşı veya plasebo aldığını bildirdi.

Öte yandan ABD merkezli Moderna şirketi de corona virüs aşısı için test sonuçlarını açıkladı. Açıklamada Moderna’nın geliştirdiği corona virüsü aşısının yaklaşık yüzde 95 koruma sağladığı açıklandı.

Son Haberler

Borsa İstanbul 2022 yılında dünyada en fazla kazandıran borsa oldu

Küresel enflasyonda artış, gelişmiş ülke merkez bankalarının güçlü parasal sıkılaşma adımları, artan resesyon endişeleri ve…

9 Haziran 2023

Onu gören şaşırıyor: İkinci el otomobil fiyatına alıcısını bekliyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Düzce'de hazırlıklar başladı. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar besi çiftçiliklerine ya da…

9 Haziran 2023

Avrupa’nın en büyüğü İstanbul’da belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 68. sezonun finali Inter ile Manchester City takımları arasında oynanacak. Atatürk Olimpiyat…

9 Haziran 2023

Şahap Kavcıoğlu yeni BDDK Başkanı oldu

Atama Kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de şu ifadeler yer…

9 Haziran 2023

Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na…

9 Haziran 2023