Tarihi bundan 13 bin yıl öncesine uzanan antik kavılca buğdayı tohumları, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından tarımın desteklenmesi maksadıyla 12 bin dekarlık alana serpildi.
Bazı ürünlerin genetiği ile oynanmasından dolayı büyük tartışmalar yaşandığı bugünlerde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ata tohumların ekimini gerçekleştirmesiyle çok önemli bir tarımsal faaliyeti gerçekleştirmiş oldu. Üniversite yerleşkesinin bulunduğu alanda kurulan 200 metrekarelik serada ise sebze tohumu ve fide üretimi başladı.
Ata tohumu ekim projesi hakkında bilgi veren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, şehirlerdeki üniversitelerin örnek çalışmalar yürütmesi gerektiğini ve bu projenin bu konuda bir örnek teşkil ettiğini söyledi. 13 bin yıllık kavılca buğdayının ekildiği alanın daha öncesinde kullanılmayan boş bir arazi olduğunu hatırlatan Alim Yıldız, daha önceden üretilen solucan gübresinin bu alanda kullanılacağını söyledi. Kavılca buğdayının kabuğunun kalın olması sebebiyle asırlardır değişime uğramadan bugüne kadar geldiği biliniyor.
İstanbul, bugün yerel saatle öğleden sonra bir depremle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı…
Sivas'ta kene vakalarındaki artış üzerine, Sivas Valiliği tarafından bir değerlendirme toplantısı yapıldı ve alınacak önlemler…
Sivasspor’un Süper Lig’den düşmesi sonrası spor kamuoyunda yaşanan gelişmelere yönelik Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem…
Rize'nin Çayeli ilçesinde bir işletmeci, kendi işletmesinin bahçesine özgün bir yapı olarak ahşap bir helikopter…
Sivas'ın ünlü Kangal köpekleri, artan kurt popülasyonu nedeniyle çobanların vazgeçilmezi haline geldi. Doğu Anadolu ve…
Sivas Koyulhisar ilçesine bağlı Kalebaşı Köyü'nde yaşayan 1,5 yaşındaki Metehan Tütüncü'nün trajik ölümü, bölgeyi yasa…