Kategori: En Son Haberler

Kadir Şeker yargıç huzuruna ikinci kez çıktı, tutukluluğu devam ediyor

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “kasıtlı cinayet, haksız tahrik ve silah olarak sayılan bıçak” nedeniyle Kadir Şeker hakkında bir iddianame hazırlandı. Kadir Şeker aleyhindeki davanın ilk duruşması, 28 Nisan 2020’de korona virüsü önlemleri kapsamında SEGBİS’in cezaevinden bağlantısıyla yapıldı. O zaman, Kadir Şeker’in korona virüsü testi pozitifti. Mahkeme esasen savunulmamıştır, duruşma 16 Eylül 2020’de ertelenmiştir.

Davanın ikinci duruşmasına Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde parti avukatları ve yakınları Kadir Şeker katıldı. Duruşmadan önce adliyeye gelen Kadın Meclisi Platformu üyeleri de Kadir Şeker’i destekledi.

“Maalesef böyle olmasını istemem, akranlarım üniversiteye hazırlanıyor”

Duruşmada Kadir Şeker ilk defa savunmasını yaptı. Olay günü teyzesi evine gittiğinde parktan tartışma duyduğunu açıklayan Şeker, “Ağlayan ve iyi diyen bir kadın duydum. Kadının ağlamasına dayanamadım, onlara gittim. Kişisinin altında kızdı ve bana küfretmeye başladı. “Eşim, değil mi?” Dedi. Dedim ki, ‘Neden karnın varsa ağlıyorsun?’ Kadın ‘Hadi kız kardeşim, o benim karım’ dediğinde döndüm. Yaklaşık 15 metre uzaktaydım ama kişi küfretmeye devam etti. Sonunda anneme küfretti ve saldırdı. Boğuşurken boğazımı sıktı, nefes alamadım. Öleceğimi sanıyordum, bıçağı cebimden çıkardım. Bıçak açılış sesini duyduysa, diye düşündüm, ama düşünmedim. Sonra tekrar düştüm, çünkü boğazımı sıktı, o da düştü. O zaman yaralandığını fark etmedim. Kalktım ve olay yerinden uzaklaştım. Bıçağın ucunda kan gördüğümde, elimden bulaştığını düşündüm. Kadına yardım etmekti, öyle olmasını istemedim. Korkmak için bıçağı çıkardım. Üzgünüm, böyle olmasını istemem. Akranlarım üniversiteye hazırlanıyor. ”

“Bıçaklanma anını görmedim”

Tanık olarak SEGBİS ile Antalya’dan tanıklık eden Ayşe Dırla, Kadir Şeker’in Özgür Duran’ı doğrudan yardım için onlara bırakarak söyleyemediğini söyledi. Kadir Şeker’in yardım için geldiğini belirten tek hatası bıçakla gelmek olduğunu belirten Dırla, “Kadir’i suçlamak istemiyorum. Bıçaklanma anını görmedim. Sürekli özgür çocuğa bağırıyordu. İlk olarak Özgür, Kadir’e saldırdı. Kadir’e, ‘Git, bu benim karım’ dedim. Özgür Kadir bıçağı yolunda gördü ve tekrar kızmaya başladı. Kadir’in küfrettiğini duymadım. Özgür, Kadir’de sürekli küfür ediyordu. Kadir’in elinde siyah bir bıçak vardı. İfadelerim doğru. Eğer isteseydim, o anda Kadir’i kötüleştirebilirdim. Ne gördüğümü söylüyorum “dedi.

“Gözaltı şartlarının devam ettirilmesine karar verildi”

Duruşmadan sonra açıklama yapan Kadir Şeker’in avukatı Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, “Bugün Kadir duruşmaya fiziksel olarak katıldı. Kurbanın ebeveynleri ve avukatları katıldı. Duruşmaya Kadir’in savunucuları olarak katıldık. Duruşmaya Kadir’in ailesi de katıldı. Tanıklar dinlendi. Etkinliğe şahit olan Ayşe Dırla, ili Antalya’dan SEGBİS ile bağlantılıydı. Sorularımızı sorabildik ve sonra sahnede ikamet eden iki komşu, karı koca ve zemin katta oturan bir bayan olduğunu biliyorsunuz, ifadelerini verdiler. Olaydan sonra eve giden Kadir teyze ve kuzeni dinlendi. Olaydan sonra bir polis memurunun arkadaşı müdahale etti ve raporu hazırlayan kişi duyuldu. Kadir ifadesini basına yansıtıldığı gibi tekrarladı. Katılımcılar bu konuda bir açıklama yaptılar. Savcılık, bu süreçte tutukluluğuna devam etmeye karar verdi. Üç arkadaşımızla, bugün Kadir’in serbest bırakılma noktasında neden gözaltı kararına itiraz ettiğimizi belirttik. Bugün, esasları savunmaya gitmedik. Çünkü henüz toplanmayan kanıtlar var, tanıklarımız var. Halı sahasında top oynayan Suriyeli arkadaşlarının ifadeleri özellikle bildiğiniz olaydan sonra alınacaktır. Ayrıca bir rapor hazırlayan arkadaşımızın ifadesi de arkadaşımız tarafından alınacaktır. ”

“Kararın 16 Eylül 2020’de dosyada verileceğini düşünüyorum”

Aladağ şöyle devam etti:

“Bu dosyanın 16 Eylül 2020’de atılacağı yere karar verileceğini düşünüyorum. 30 gün gözaltı olarak adlandırdığımız bir sorun var. Onlar için duruşma günü Temmuz ve Ağustos veriliyor. daha kesin olarak savunucu değiliz, o zaman tahliye olmayacağına inanıyoruz, ancak kararla birlikte tüm şartlar ve koşullarda iyi ve kötü senaryoyu ortaya koyduk. süreci takip etsek de, bunları ifade ederken, olaya bir sonuç olarak bakıyoruz. Sonunda, hayatını, annesini ve ailesini kaybeden bir kişi var, bir kez daha katil olamayacağını söyledik Kadir’e varlığımın kesinlikle annenize küfür etmenin ifadesi olduğunu söyledik, Duruşmaya geldiğinde, iyi eğitimli ve iyi eğitimli, geleceği dört gözle bekleyen, bunu ifade etmek için parlak bir çocuk. Bildiğim kadarıyla bir üniversite sınavı var. k. Kadir hazırlanamadı, üçüncü yılıydı, gelecekle ilgili tahminleri değişmiş olabilir. Umarım iyi şeyler de onu bekler. 16 Eylül’deki duruşmada kararla ilgili bir tahliye tahmininiz olduğunu tekrar ediyorum. ”

“Ayşe Dırla’nın dört farklı ifadesi gündemdeydi”

Avukat Mustafa Aladağ, Ayşe Dırla’nın dört farklı ifadesinin gündeme geldiğini belirterek, “Bize hassas dosyadan bahsedeyim. Elinde bir bıçakla gelip gelmeyeceği sorusu, bu yüzden tekrar vurgulayacağız. Bu mesele bizim için önemli, böyle bir algı yaratmaya çalıştık. Kadir elinde bıçakla geldi. Amacı orada şiddeti önlemek değil, birisini kasten öldürmektir. Bir an için Kadir’in bıçağını asla düşünmeyelim. Bu bıçak 23 inç, Kadir’in bu bıçakla kurbanla savaşmasını beklemek normal yaşam akışına karşı. Kadir’in olay yerine bıçakla gelmediğini ifade etmekte ısrar ediyoruz, bu ifadeyi şahsen teyit eden Ayşe Dırla, olaydan sonra kurbanın Amcaoğlu Bülent ile bir görüşmesi yaptı. Bu toplantıda bıçaktan bahsedilmiyor. Yine, 4. katta oturan ve olayı gören başka tanıklar var. Kalıcı sorularımızda, olay sırasında Kadir’in hiç bıçağı olmadığını, yani görmediklerini açıkça ifade ettiler. ”

Etkinliğin tarihi

Olay, 5 Şubat Çarşamba günü, Kosova Mahallesi’nin merkez Selçuklu ilçesinde Yeni İstanbul Bulvarı’ndaki Piri Reis Parkı’nda saat 21.30’da meydana geldi. Akşehir Fen Lisesi’nden mezun olan Kadir Şeker, üniversiteye girmek için yeterli puanı olmadığı için Konya’ya gelmiş ve sınıfa kayıt yaptırmıştır. Teyzesiyle kalmaya başlayan Kadir Şeker, Özgür Duran’ın (32), Piri Reis Parkı’ndaki evinden dönerken Ayşe D’ye (35) şiddet uyguladığını fark etti. Ağlayan kadının durumuna kayıtsız kalamayan Kadir Şeker, müdahale etmek istediği Özgür Duran’ın tepkisiyle karşılaştı. Mücadele sırasında bıçağını cebinden çıkaran Kadir Şeker, yere düşerken Özgür Duran’ın kalbinden bıçaklanarak ölümüne neden oldu. Olaydan sonra teyzesinin evinde gözaltına alınan Kadir Şeker tutuklandı ve hapse gönderildi.

Ramazan Çetin – Enver Furkan Çelebioğlu

ALAKALI HABERLER

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kimse ‘Kadir Şeker suçlu’ diyemez

ALAKALI HABERLER

Kadir Şeker’in sınıf arkadaşı: ‘Kadir hayatını pahasına bir kadını korumak istedi’

ALAKALI HABERLER

Sugar Kadir’in babası: ‘Şimdi Kadir’e emanet oldum’

Son Haberler

Borsa İstanbul 2022 yılında dünyada en fazla kazandıran borsa oldu

Küresel enflasyonda artış, gelişmiş ülke merkez bankalarının güçlü parasal sıkılaşma adımları, artan resesyon endişeleri ve…

9 Haziran 2023

Onu gören şaşırıyor: İkinci el otomobil fiyatına alıcısını bekliyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Düzce'de hazırlıklar başladı. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar besi çiftçiliklerine ya da…

9 Haziran 2023

Avrupa’nın en büyüğü İstanbul’da belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 68. sezonun finali Inter ile Manchester City takımları arasında oynanacak. Atatürk Olimpiyat…

9 Haziran 2023

Şahap Kavcıoğlu yeni BDDK Başkanı oldu

Atama Kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de şu ifadeler yer…

9 Haziran 2023

Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na…

9 Haziran 2023