Adalet Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, İl Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde yürütülen soruşturmalar kapsamında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu değerlendirilen 973 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda 704 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 269 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.
Gözaltına alınanların 170’i aktif kamu personeli
Gözaltına alınan 704 şüphelinin 170’inin aktif kamu personeli, 6’sının emekli kamu personeli, 44’ünün ihraç edilmiş kamu personeli, 484’ünün ise özel sektör çalışanı ve sivil şüphelilerden oluştuğu açıklandı.
Aktif kamu personeli olarak gözaltına alınan şüphelilerden 97’sinin İçişleri Bakanlığı personeli olduğu belirtilirken, bunların 1’inin emniyet amiri, 1’inin komiser, 94’ünün polis memuru ve 1’inin jandarma personeli olduğu ifade edildi.
Gözaltına alınan kamu görevlilerinden 14’ünün Adalet Bakanlığı personeli olduğu, bunların 1 zabıt katibi, 8 infaz koruma memuru ve 5 serbest avukattan oluştuğu bildirildi. Kalan 59 kamu personelinin ise Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve yükseköğretim kurumlarında öğretmen, doktor, hemşire, diyetisyen ile öğretim ve araştırma görevlisi olarak görev yaptığı kaydedildi.
Yetkililer, firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların ülke genelinde sürdüğünü bildirdi.
Tuğba Karakoç
Olay, 6 Eylül’de Yeşilyurt ilçesi Çukurdere Mahallesi’ndeki bir parkta meydana geldi. İddiaya göre, aralarında husumet…
Kaza, Düzce’nin Akçakoca ilçesinde meydana geldi. Alaplı kara yolunda tır ile patpatın karıştığı kazada 4…
Kaza, Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yol inşaatında çalışan işçileri…
Olay, 6 Eylül’de Yeşilyurt ilçesi Çukurdere Mahallesi’ndeki bir parkta meydana geldi. İddiaya göre, aralarında husumet…
Gümüşkaş bölgesinde otluk alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle büyük çaplı yangın çıktı. Yangının fark edilmesinin…
İsrail’in Lübnan’a yönelik hava saldırıları devam ederken bir gazeteci daha saldırıların hedefi oldu. Hizbullah ile…