Kategori: En Son Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aşı açıklaması! Aşılarımızı en geç Nisan ayına kadar kullanıma hazır hale getireceğiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle Kömürhan Köprüsü’nün açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah 2021 yılında bunu bir reform yılına dönüştüreceğiz. Ülkemizin her kesiminin katılımıyla Türkiye’de daha büyük ve daha güçlü inşa etmek için gereken adımlar, milletimizi alacağız. Ülkemize yatırımımızı, üretimimizi, istihdam ve özgürlük koşullarını iyileştirme hedefimize ulaşacağız. “dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nden video konferans ile katıldığı Kömürhan Köprüsü’nün açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“İnşaat maliyeti 720 milyon lira olan proje, Elazığ ile Malatya’yı birbirine bağlamanın ötesinde ulaşım aksının en önemli noktalarından biri. Zamandan sadece 9,3 milyon lira, akaryakıttan 4,7 milyon lira tasarruf edecek. İnanıyorum ki bu proje anıt niteliğindeki köprü, tünel ve yollarıyla bölgenin kalkınmasına ve refahına katkı sağlayacaktır.

Ülkemizin ticari ve turizm potansiyeline katkı sağlayacağını düşündüğüm bu çalışma, ulaşıma katkı sağlayanlardan sadece bir tanesi.

Bölgemizin çehresini değiştirdik. Malatya’nın bölünmüş yol uzunluğunu 12 kat, Elazığ’ı 11 kat artırdık. Malatya Havalimanı için yeni bir terminal binası yapıyoruz. Elazığ havalimanını büyütüyor ve geliştiriyoruz. Filozof Epiktetos der ki, dediğine bakın: ‘O yeminini çobanın önüne getirip bak ne kadar iyi yedim demiyor. Yeminini yağ yer, yün ve süt verir. ‘ Bunun gibi, felsefi görüşlerinizi insanlara anlatmaya devam etmeyin. Onlara, sindirdiğiniz bu ilkelerden ürettiklerini gösterin. Ülke ve millet yararına hiçbir adım atmadıkları gibi atılan güzel adımlardan da rahatsız oluyorlar. Türkiye’de olduğu gibi ekonominin ve yatırımın ilerlemesine müsamaha göstermeyeceğiz. Ayasofya’nın açılışından ibadete bu habis bakış açısının yansımalarını görüyoruz. Biz buna çalışma politikası diyoruz. Burada yaptığımız işler ve yaptıklarımızla milletimizle yüzleşiyoruz. 2020 yılında hizmet politikasından hiç taviz vermedik.

Sadece geçen yıl açtığımız tünellerin uzunluğu 18,6 kilometre, köprü ve viyadüklerin uzunluğu 42 kilometre. 16 hastane ve 16 bin yatak kapasiteli ek binaları hizmete sunduk. Enerji, Ilısu Barajı, Kalyon Güneş Enerjisi tesisindeki TürkAkım Projesi’ni hizmete açtık. Millet olarak 405 milyar metreküp doğalgazın keyfini hepimiz yaşadık. Konya Ovası sulaması gibi birçok tesis açtık. TOGG’nin temellerini atarken resmi olarak Gaziantep’te 300 üretim tesisi açtık. Pek çok farklı alanda eserlerimizi milletimizin hizmetine sunduğumuz bir yılı geride bıraktık. En zor şartlarda bile hizmet ürettik, iş ürettik ve inşa ettik. Milletimizin özgürlüğünü ve refahını güçlendirmek için çalıştık ve çalışıyoruz. 2023 hedeflerine ulaşana kadar durmayacağız. Umarım o günleri birlikte göreceğiz. 2020, tüm insanlıkla birlikte milletimiz için zor bir yıl oldu. Tarihsel bağımsızlık ve gelecek için mücadele ettiğimiz bir dönemde, corona virüs belasının sonuçlarıyla karşı karşıya kaldık. Kaybettiğimiz insanların acısı tüm sıcaklığıyla yüreğimizde. Salgında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. 2021’i yetiştirme yılı yapmak istiyoruz.

Yurt dışından temin ettiğimiz aşıların uygulanması ile salgınla mücadelenin üstesinden geleceğimize inanıyorum. En geç Nisan ayına kadar kendi aşılarımızı kullanıma hazır hale getireceğiz. Küresel siyasi ve ekonomik sistemin kökten sarsıldığı bu dönemde çok daha fazla birlikte çalışmamız gerekiyor. Bu süreçte en büyük gücümüz birliğimiz, dayanışmamız ve kardeşliğimiz olacaktır.

Geçmişte uzun yıllar siyasi istikrarsızlığın, toplumsal kargaşanın, darbe zulmünün bedellerini ödeyen milletimiz, bu tür senaryolara itibar etmiyor. İnşallah 2021’i bu şekilde bir reform yılına çevireceğiz. Ülkemizin tüm sektörlerinin katılımıyla daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye inşa etmek için gereken adımları milletimize atacağız. Yatırım, üretim, istihdam ve özgürlükler açısından ülkemizi geliştirerek hedefimize ulaşacağız.

Aykut Zor – Metin Başar

Son Haberler

Borsa İstanbul 2022 yılında dünyada en fazla kazandıran borsa oldu

Küresel enflasyonda artış, gelişmiş ülke merkez bankalarının güçlü parasal sıkılaşma adımları, artan resesyon endişeleri ve…

9 Haziran 2023

Onu gören şaşırıyor: İkinci el otomobil fiyatına alıcısını bekliyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Düzce'de hazırlıklar başladı. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar besi çiftçiliklerine ya da…

9 Haziran 2023

Avrupa’nın en büyüğü İstanbul’da belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 68. sezonun finali Inter ile Manchester City takımları arasında oynanacak. Atatürk Olimpiyat…

9 Haziran 2023

Şahap Kavcıoğlu yeni BDDK Başkanı oldu

Atama Kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de şu ifadeler yer…

9 Haziran 2023

Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na…

9 Haziran 2023