Kategori: En Son Haberler

Bakan Koca: DSÖ ofisi İstanbul’da açıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge Sağlık Bakanlığı Bilkent Kampüsü’nde bir araya geldi. İkili Bilim Kurulu toplantısının ardından ortak bir basın açıklaması yaptı.

Bakan Koca, DSÖ’nün pandemi sürecinde dünyada önde gelen bir kuruluş haline geldiğini belirtti.

Küresel sağlıkta konuk faktörlerin aynı zamanda Türkiye kocasına duyulan güvenin bir göstergesi olması nedeniyle küresel sağlık, Türkiye’yi temsil eden birinin en önemli kurumunun en önemli kurumudur. ”Sayın Gün boyunca görüşmelerimizde Bölge Müdürü ve Bölge, özellikle COVID-19 ile mücadele tüm dünyayı ilgilendiren birçok sağlık sorunu ile başa çıkmak için fırsat vardı.

Zaten onunla düzenli olarak görüşüyor ve pandemi sürecinin her aşamasında bilgi ve deneyim paylaşıyorduk. Türkiye’nin pandemi yönetimi politikaları da hepiniz çünkü hepiniz yakından takip ettik, Bilim Komitesi çerçevesinde önerimiz ve DSÖ kılavuzlarımız oluşturuldu. Bu bağlamda, Bilim Komitemizin üyelerini ve Bölge Müdürünü bir araya getirerek görüş alışverişinde bulunma ve deneyimlerini paylaşma fırsatı bulduk. ”

“Türkiye’nin Covidien-19 ile savaşmak için ortak bir yayındaki başarısı kaleme alındı”

Bir sonraki normalizasyon sürecinde ve daha sonraki planlamada DSÖ ile yakın işbirliği içinde olacaklarını söyleyerek, “COVID-19 sürecindeki her bilgi ve deneyimin insanlığın ortak değeri olarak belgelenmesi gerektiğine inanıyoruz. İşte Covidien-19 ortak bir yayın kaleme almak için mücadele konusunda Türkiye’nin başarı editörü Sayın Bölge Müdürü bu anlayış ve artikülasyon tezahürü “dedi.

“Ofisimizi faaliyetlerine en kısa zamanda başlamayı planlıyoruz”

DSÖ ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi, Kluge ile derinleşme konusunda tam bir mutabakatla kocaya vurgu yaptığını, “Türkiye’nin son dönemde Sayın Başkanımız önderliğinde sağlık alanında sağladığı başarı ve temeli oluşturan birçok uluslararası işbirliğini vurgulamaktadır. Dünya Sağlık Örgütü’nün teknik kapasitesinin önümüzdeki dönemde de uygulama taahhüdünde bulunuyoruz.Bu anlayışın en somut örneklerinden biri olarak, DSÖ’nün İnsani ve Sağlık Acil Durumları Ofisi’ni hızla başlatıyoruz. kısa bir süre önce imzalanacak ve Ofisin faaliyetlerine en kısa zamanda başlamayı planlıyoruz ”dedi.

“Ofis, çalışmasıyla COVID-19 kapsamında mevcut ihtiyaçların karşılanması konusunda rehberlik edecek”

Ofisin, DSÖ Avrupa Bölgesinde özellikle COVID-19 olmak üzere sağlık acilleri üzerinde faaliyet göstereceğini vurgulayan Bakan Koca, “Alanında benzersiz olduğu için DSÖ açısından özel bir konuma sahip olan ofis toplantı konusunda rehberlik sağlayacaktır. COVID-19 kapsamındaki mevcut ihtiyaçlar. . İnsani kriz müdahalesi, acil durum önleme, hazırlık, risk yönetimi ve kapasite geliştirme alanlarında faaliyet gösterecek olan İstanbul’da bu Ofisi açmak, dünyanın COVID-19 ile mücadele etmeye çalıştığı bu dönemde ülkemizi uluslararası bir merkez haline getirecek pandemi. ”

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge’de yaptığı konuşmada, pandemikle mücadelenin ön saflarında çalışan Türkiye ve Avrupa’da da gösterileri tüm sağlık profesyonellerine bir kez daha teşekkür etti.

“Mülteciler ve göçmenler de dahil olmak üzere herkese COVID-19 testi, tedavisi ve bakımı sağlayarak insani bir yaklaşım benimsemiştiniz”

Türkiye halkı, tüm dünyayı saflara karşı karşılamak ve en iyi karakteri Kluge’ye göstermek için en iyi salgının en kötü olduğunu belirterek, “Bu yıl Mart ve Nisan aylarında, diğer ülkeler gibi pandemik Türkiye’nin bruntu ile de karşılaşan günlük 4 bin 500 davalar ve ölümler Nisan ayında birlikte gerçekleşti ve vakaların ve ölümlerin zirvesi gördü.Türkiye nüfusunun 80 milyondan fazlasına ek olarak, 3,5 milyondan fazla Suriyeli mülteciyle dünya çapındaki en fazla mülteci ve 500 binden fazla göçmen ağırladı. mülteciler ve göçmenler de dahil olmak üzere herkese COVID-19 testi, tedavisi ve bakımı sağlayarak insani bir yaklaşım. Ayrıca 138’den fazla ülkeye ve 5 uluslararası kuruluşa koruyucu ekipman ve diğer maddi destek sağlayarak ülke çapında küresel dayanışma gösterdiniz. ”

Türkiye’deki bir WHO ofisinin açılmasına izin veren insani yardım ve sağlık acil durumları için hazırlıkta uzmanlaşan, bir finansal anlaşma imzaladıklarını vurgulayan Kluge, bu aşamada geçtiğinden korumaya derin bağlılığının bir kanıtı olmak zorunda değil. Türkiye’nin en zor sağlık koşullarında bile.

Diyerek şöyle devam etti: “Veriler, ölüm Covidien-19 Türkiye’nin kavgasında ve kritik yükün üstesinden gelmesinde yük oranının yüzde 75’in üzerinde olduğunu gösteriyor”

Kluge, bir salgının henüz sona erdiğine dikkat çekerek, “Nisan ayından bu yana, Türkiye ile Covidien-19 arasındaki ölümlere ilişkin verilerin savaşta kritik bir noktadan kurtulduğunu ve vaka yükünün yüzde 75 oranında azaldığını gösteriyor. Sağlıkta dönüşüm gibi birçok faktör sistemler, acil durum hazırlığı ve hazırlık, yerel teşhis testlerinin geliştirilmesi, güçlendirme testleri, tedavinin takibi ve tedavisi, koruyucu ekipman ve akciğer ventilatörlerinin yerel üretimi, hava yolculuğu düzenlemeleri, toplum işbirliği ve risk iletişimi bu başarıda rol oynamıştır. Şimdi, bu başarıyı sürdürmek için birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. ”

Türkiye ve diğer ülkeler gibi bazı önlemlerde Haziran ortasını gevşettikten sonra, Kluge’yi hatırlatan hastaneye yatışlardaki artışın bile tekrar düşük seviyeye döndüğünü, ancak bunu sürdürmek için temkinli olması gerektiğini vurguladı. gidiyor.

“Hedefli müdahalelere ihtiyacımız var”

Grip mevsimi sonbaharda, özellikle dile getirilmesinde yaşlı Kluge’nin karşı karşıya olduğu yüksek risklerle başa çıkmaya hazırlıklı olunması, “Türkiye’nin grip aşıları arasında çok daha yaşlı olan düşük Covidien-19 mortalitesinin başarısını sürdürmek için enfeksiyon önleme ve kontrol olarak hedeflenen müdahalelere ihtiyacımız var. “dedi.

DSÖ ve Türkiye ile Kluge’yi işaret eden işbirliğiyle şu ifadelere dikkat çekti:

“Bu işbirliği Alman hükümetinin ve UNDP, UNFPA ve UNICEF gibi kardeş kurumlarımızın cömert desteğiyle sağlandı. DSÖ, Türkiye’de 60 yıldan uzun bir süredir varlığını sürdürmektedir. Türk insanlarına cömertçe ev sahipliği yapan, sağlık ve esenlik sağlama konusunda sarsılmaz ortağınız ve ortağınız olmaya devam edeceğiz. Bu virüse karşı mücadeledeki dayanışmanız, diğerlerinin örnek olarak alacağı türdür. KOVID-19’u nerede olursa olsun ortadan kaldırmaya kararlı olmalıyız. DSÖ bu nedenden dolayı sizi şimdi ve yıllar boyunca destekleyecektir. ”

Neşra Durmaz – Emre Yüzügüldü

Son Haberler

Borsa İstanbul 2022 yılında dünyada en fazla kazandıran borsa oldu

Küresel enflasyonda artış, gelişmiş ülke merkez bankalarının güçlü parasal sıkılaşma adımları, artan resesyon endişeleri ve…

9 Haziran 2023

Onu gören şaşırıyor: İkinci el otomobil fiyatına alıcısını bekliyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Düzce'de hazırlıklar başladı. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar besi çiftçiliklerine ya da…

9 Haziran 2023

Avrupa’nın en büyüğü İstanbul’da belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 68. sezonun finali Inter ile Manchester City takımları arasında oynanacak. Atatürk Olimpiyat…

9 Haziran 2023

Şahap Kavcıoğlu yeni BDDK Başkanı oldu

Atama Kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de şu ifadeler yer…

9 Haziran 2023

Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na…

9 Haziran 2023