Kategori: En Son Haberler

Adalet Komisyonu’nda Çoklu Barolar Birliği teklifi geçti

AK Parti ve MHP’nin Avukatlar Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Önerisi Adalet Komisyonu tarafından kabul edildi. Teklif ile ilde birden fazla bar kurmak mümkün. Bir avukatın aynı ilde birden fazla Barosu varsa, stajının ikinci yarısı Barolar Birliği’ne kayıtlı bir avukat tarafından yapılabilir.

Avukat cübbeyl’in şeklini belirleyecek olan Türkiye Barolar Birliği tarafından ortaya çıkacak, bir başkası da kostüm ve giyimde olmamalı.

5 binden fazla avukatın bulunduğu illerde, en az iki bin avukatla yeni bir Barolar Birliği kurulacaktır. Tüm Baro Genel Kurul Toplantıları her iki yılda bir Ekim ayında yapılacaktır. Aynı ilde birden fazla Barolar Birliği kurulursa Barolar Genel Kurulları farklı yıllarda yapabilirler.

Baro Başkanının seçim dönemi bitmeden ayrılması durumunda Baro Yönetim Kurulu, kalan süreyi tamamlamak üzere Baro Başkanını üyeleri arasından seçecektir.

Her bir baro, Türkiye Barolar Birliği Birliği Genel Kurulu’na bir başkan ve her beş bin üye için bir başkan ve en az dört ila beş bin delege ve Baro üyesi de dahil olmak üzere ek delegeleri temsil edecektir.

Adli yardım ofisi Baroların eşit temsili temelinde kurulacaktır.

Barolar seçimleri Ekim 2020’nin ilk haftasında, Birlik Başkanlığı seçimleri Aralık 2020’de yapılacaktır.

Kanun teklifi müzakereleri daha büyük Salon, Plan ve Bütçe Komisyon Salonu’nda yapıldı. Yasa teklifinin tartışılması dört gün sürdü. Komisyon toplantılarında zaman zaman gerilim arttı.

Ahmet Umur Öztürk

Son Haberler

Borsa İstanbul 2022 yılında dünyada en fazla kazandıran borsa oldu

Küresel enflasyonda artış, gelişmiş ülke merkez bankalarının güçlü parasal sıkılaşma adımları, artan resesyon endişeleri ve…

9 Haziran 2023

Onu gören şaşırıyor: İkinci el otomobil fiyatına alıcısını bekliyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Düzce'de hazırlıklar başladı. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar besi çiftçiliklerine ya da…

9 Haziran 2023

Avrupa’nın en büyüğü İstanbul’da belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 68. sezonun finali Inter ile Manchester City takımları arasında oynanacak. Atatürk Olimpiyat…

9 Haziran 2023

Şahap Kavcıoğlu yeni BDDK Başkanı oldu

Atama Kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de şu ifadeler yer…

9 Haziran 2023

Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na…

9 Haziran 2023