Kategori: En Son Haberler

ABD başkanlık seçimlerinde yarış çetin sürüyor

ABD’de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halk oy kullanmaya devam ederken, Demokrat Parti adayı, eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Cumhuriyetçi Parti adayı şimdiki ABD Başkanı Donald Trump arasındaki mücadele devam ediyor.

Salıncak eyaletlerinde son durum

Şimdiye kadar Biden ve Trump’ın zaferini ilan ettiği eyaletlerde sürpriz olmazken, iki adayın hareketli eyaletlerinden biri olan ve 29 delegenin bulunduğu Florida’da şiddetli yarış devam ediyor. Oyların yüzde 94’ünün sayıldığı Florida’da, Trump yüzde 51,2, Biden yüzde 47,7 oy aldı.

Arizona’da 11 delege ile oyların yüzde 76’sı sayılırken, sayılan oyların yüzde 53,6’sını Biden ve yüzde 45’i Trump aldı.

16 delege ile Gürcistan’da oyların yüzde 74’ü sayıldı. Cumhuriyetçi aday Trump sayılan oyların yüzde 53,5’ini alırken, Demokrat aday Biden sayılan oyların yüzde 45,3’ünü aldı.

Iowa’da 6 delege ile oyların yüzde 76’sı sayıldı, Trump sayılan oyların yüzde 51,3’ünü ve Biden sayılan oyların yüzde 46,8’ini aldı.

18 delege bulunan Ohia’da oyların yüzde 88’i sayıldı. Trump, sayılan oyların yüzde 53,2’sini ve Biden, sayılan oyların yüzde 45,3’ünü aldı.

16 delege bulunan Michigan’da oyların yüzde 47’si sayıldı, Cumhuriyetçi aday Trump sayılan oyların yüzde 54,6’sını, Demokrat aday Biden ise sayılan oyların yüzde 43,6’sını aldı.

Minnesota’da 10 delege ile oyların yüzde 61’i sayıldı. Biden, sayılan oyların yüzde 54,8’ini ve Trump, sayılan oyların yüzde 43,2’sini aldı.

15 delege bulunan Kuzey Carolina’da oyların yüzde 95’i sayıldı, sayılan oyların yüzde 50,1’ini Trump ve sayılan oyların yüzde 48,7’sini Biden aldı.

20 delege ile Pennsylvania’da oyların yüzde 50’si sayıldı. Cumhuriyetçi aday Trump sayılan oyların yüzde 56,5’ini alırken, Demokrat aday Biden sayılan oyların yüzde 42,1’ini aldı.

Wisconsin’de 10 delege ile oyların yüzde 60’ı sayılırken, sayılan oyların yüzde 51,6’sını Trump ve sayılan oyların yüzde 46,8’ini Biden aldı.

29 delegenin bulunduğu Teksas eyaletinde oyların yüzde 87’si sayıldı. Cumhuriyetçi aday Trump, sayılan oyların yüzde 52,2’sini alırken, Demokrat aday Biden sayılan oyların yüzde 46,4’ünü aldı.

Ohio’da 18 delege ile oyların yüzde 88’i sayıldı. Trump, sayılan oyların yüzde 53,2’sini ve Biden, sayılan oyların yüzde 45,3’ünü aldı.

Joe Biden delege sayısını 213’e, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı 145’e çıkardı.

Donald Trump, 18 delege ile hareketli eyaletlerden biri olan Ohio’da seçimi kazandı.

ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Joe Biden delege sayısını 223’e, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı 212’ye çıkardı.

ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Joe Biden delege sayısını 238’e, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı 213’e çıkardı.

Florida’da Trump kazandı

Trump, 29 delege ile kritik eyaletlerden biri olan Florida’da seçimi kazandı.

Trump, Teksas’ın galibi

ABD’de Donald Trump, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile Demokrat aday Joe Biden arasındaki başkanlık yarışını kazandı.

ABD Başkanlık seçimlerinde sonuçlar tek tek açıklanıyor. ABD başkanlık seçimlerinde, 538 delegenin yarısından fazlası olmak üzere 270 delege Başkan seçilir. Bugün sonuçların net olamayacağı söylenirken, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ve Demokrat aday Joe Biden seçimleri baş başa bırakıyor. Resmi olmayan sonuçlara göre Trump, önemli Teksas’ta Donald Trump Biden’ı geride bıraktı. Trump, oyların yüzde 94’ünün açıldığı Teksas’ta kazandı. Teksas’ta 38 delege kazanan Trump, Teksas’ı yaklaşık 650 bin oyla kazandı.

Trump’ın sosyal medyadaki seçim açıklaması

Cumhuriyetçi aday Donald Trump sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Çok ilerideyiz ama seçimi çalmaya çalışıyorlar. Bunu yapmalarına izin vermeyeceğiz. Sandıklar kapatıldıktan sonra oy kullanılamaz. Bu gece açıklayacağım. Büyük bir galibiyet. “

Demokratik aday Joe Biden: ‘ABD halkı seçimi kimin kazandığını söylüyor’

Demokrat aday Joe Biden seçmenlere seslendi, “Oyların sayılması uzun zaman alabilir. “Amerika Birleşik Devletleri halkı seçimi kimin kazandığını söyleyecek” dedi.

Twitter, Trump’ın ‘kazan’ gönderisini sildi

ABD Başkanlık Seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile Demokrat aday rakibi Joe Biden arasındaki rekabet şiddetli olmaya devam ederken, Trump’ın Twitter’daki “galibiyet” payı Twitter tarafından silindi. Trump aynı görevi ikinci kez yaptığında bu sefer sansürlendi.

Twitter geçtiğimiz günlerde yalnızca ABD’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarına ilişkin resmi sonuçları ve açıklamaları dikkate alacaklarını duyurdu; Yanlış bilgi ve yönlendirmeler içeren tweetlerin silineceğini söyledi.

Cumhuriyetçi aday Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çok ilerdeyiz ama seçimi çalmaya çalışıyorlar. Bunu yapmalarına izin vermeyeceğiz. Sandıklar kapatıldıktan sonra oy kullanılamaz. Bu gece açıklayacağım. Büyük bir galibiyet. “Yanıltıcı bilgiler içerdiği için Twitter tarafından gönderisi silindi. Trump aynı tweet’i ikinci kez attığında, gönderisi sansürlendi.

ALAKALI HABERLER

ABD’den ilk seçim sonuçları gelmeye başladı

ALAKALI HABERLER

ABD başkanlık seçimlerinde yarış çetin sürüyor

ALAKALI HABERLER

ABD Başkan Adayı Biden’in Mesajı

ALAKALI HABERLER

Trump: ‘Bu seçimi kazandık’

Son Haberler

Borsa İstanbul 2022 yılında dünyada en fazla kazandıran borsa oldu

Küresel enflasyonda artış, gelişmiş ülke merkez bankalarının güçlü parasal sıkılaşma adımları, artan resesyon endişeleri ve…

9 Haziran 2023

Onu gören şaşırıyor: İkinci el otomobil fiyatına alıcısını bekliyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Düzce'de hazırlıklar başladı. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar besi çiftçiliklerine ya da…

9 Haziran 2023

Avrupa’nın en büyüğü İstanbul’da belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 68. sezonun finali Inter ile Manchester City takımları arasında oynanacak. Atatürk Olimpiyat…

9 Haziran 2023

Şahap Kavcıoğlu yeni BDDK Başkanı oldu

Atama Kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de şu ifadeler yer…

9 Haziran 2023

Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na…

9 Haziran 2023