Sivas’ta Küçük Çocuk ve Yavru Kangal Sıcaklarda Serinleme Yöntemi Buldu

Sivas’ta Küçük Çocuk ve Yavru Kangal Sıcaklarda Serinleme Yöntemi Buldu
12:15 - Temmuz 29 2025 Salı

Sivas’ta mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, yaşamı olumsuz etkilerken, 9 yaşındaki Ali Yıldız, yavru kangal köpeği ile birlikte serinlemek için ilginç bir yöntem geliştirdi. Çocuk, su dolu bir varile girerek hem kendini hem de sıcaktan bunalan yavru kangalı serinletti.

Ali’nin babası Hüseyin Yıldız, bu tatlı ve yaratıcı anı videoya kaydederek sosyal medyada paylaştı. Görüntüler, kısa sürede büyük ilgi topladı ve viral oldu.

Hüseyin Yıldız, küresel ısınmanın etkileri altında kangal köpeklerinin de sıcaktan olumsuz etkilendiğini belirtti. Ani sıcaklık artışları nedeniyle kangalların vücut ısıları yükselip, sağlık sorunları yaşayabileceğini ifade etti.

Ali Yıldız ise, ‘Hayvanlar da benim gibi çok sıcakladılar. Onları da serinletmek için varile su doldurdum ve içine aldım,’ diyerek yaşadığı deneyimi anlattı.

Aşırı sıcaklarda kangalların ve diğer hayvanların serinlemesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çeken Hüseyin Yıldız, hayvanların serin tutulması ve bol su verilmesinin önemini vurguladı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi