Kahramanmaraş Yeniden İnşa Ediliyor: Depremin Ardından Yeni Bir Başlangıç
Kahramanmaraş, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremin merkezi olarak tarihe geçti. Bu ağır felaketin ardından, şehirdeki yeniden yapılanma faaliyetleri gece gündüz demeden devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın öncülüğünde, TOKİ ve Emlak Konut iş birliğiyle yürütülen inşaatlar, vatandaşların takdirini topluyor. Yeni yapılan konutlar, modern teknik standartlara uygun olarak ve depreme dayanıklı bir şekilde inşa ediliyor, böylece bölge halkına kalıcı ve güvenli bir yaşam alanı sunuluyor.
Vatandaşlar, yeniden yapılanma sürecini umutla takip ediyor ve devletin bu zorlu süreçte sergilediği etkin rolü takdirle karşılıyor. İrfan Çelik ve Mehmet Çanak gibi yerel halk, hızla ilerleyen inşaat çalışmalarından ve devletin sunduğu destekten övgüyle bahsediyorlar. Çelik, devletin vatandaşları mağdur etmemek için yoğun çaba sarf ettiğini belirtirken, Çanak ise Türkiye’de uygulanan yerinde dönüşüm ve toplu konut projelerinin dünya genelinde benzeri olmadığını vurguluyor.
Yeniden yapılanma sürecinde, vatandaşlar devlete ve yöneticilere teşekkürlerini iletiyor. Kahramanmaraş’ın bu yeniden doğuş süreci, devlet ve halkın ortak çabalarıyla şekilleniyor ve şehir, depremin izlerini silerek yepyeni bir yüzle geleceğe umutla bakıyor.
Halil Ulubey – Mustafa Kutlu



