500 Bin Sosyal Konut İçin Başvurular Başladı

500 Bin Sosyal Konut İçin Başvurular Başladı
12:35 - Kasım 10 2025 Pazartesi

Yüzyılın Konut Projesi Hayata Geçiyor

Türkiye’nin 81 ilini kapsayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ‘Yüzyılın Konut Projesi’ kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ işbirliğiyle hayata geçirilecek 500 bin sosyal konut, dar gelirli aileler için cazip koşullarla sunuluyor. Proje, yüzde 10 peşinat ve 240 aya varan vade imkanıyla dikkat çekiyor.

Düzce’de Yoğun İlgi ve Uzun Kuyruklar

Düzce’de, projeye başvuru yapmak isteyen vatandaşlar banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Sabahın erken saatlerinde bankalara yönelen vatandaşlar, başvuru sürecinin başlamasıyla birlikte içeri girmek için adeta yarıştı. Gözyaşları içinde başvurusunu tamamlayan bir ev hanımı, kiralardan kurtulma umuduyla, projeye olan inancını dile getirdi. ‘İnşallah çıkar, kiralardan kurtuluruz’ diyerek duygularını ifade etti.

Bir başka vatandaş ise oğlu için başvuruda bulunurken, projenin çok faydalı olduğunu belirtti. Ayrıca, bölgedeki esnaflardan Fatih Alkan, projenin piyasayı canlandıracağına ve kira giderlerinde düşüşe yol açacağına inandığını söyledi.

Projede Düzce’ye Özel İnşaatlar Planlanıyor

Proje kapsamında Düzce ilinde toplam 2,470 konut inşa edilecek. Bu konutlar; merkez ilçede 1,300, Akçakoca’da 250, Cumayeri’nde 200, Çilimli’de 180, Gölyaka’da 100, Gümüşova’da 200, Kaynaşlı’da 150 ve Yığılca’da 90 adet olacak şekilde dağıtılacak.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi